A Napi.hu összeszedte, kinek milyen juttatás jár a minisztériumok élén. A legjobban fizetett államtitkár egyéb állami megbízatásai révén közel kétszer annyit vihet haza, mint egy mezei miniszter.

A lap cikkében az olvasható, hogy:

- A miniszterek többsége évi bruttó 16 millió forint fizetést és képviselői tiszteletdíjat visz haza.

- Az államtitkárok többsége 13-15 millió forintot keres, de ez az egyéb állami megbízásokkal akár duplázható is.

- A legjobban fizetett államtitkárok fizetése nagyobb, mint a főnöküké.

- A többség hároméves Skoda Superbbel jár, de vannak a flottában Audik és Volkswagenek is.

- A teljes listához gördítsen a cikk végére!

Ha a számításokba belevesszük az egyéb, állami szférából származó jövedelmeket is, például Orbán Gábor, az NGM adó- és pénzügyekért felelős államtitkára az említetteknél is többet tehet zsebre, hiszen az MNB felügyelő bizottsági tagságáért havi bruttó 800 ezer forintot kap. Ezen felül szintén az NGM delegáltjaként vesz részt az Országos Betétbiztosítási Alap igazgatótanácsának munkájában, amiért havi bruttó 200 ezer forint jár.

Itt a teljes lista >>>

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Orbán olcsó parlamenti demokratái...értünk szabadságharcolnak ennyiért,meg amit zsebbe kapnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
modera
Mondjuk ennyi pénzért sokan meg is dolgozunk havonta. Mindenkinek azért nem kellene csak úgy pénzt osztogatni, ezt én is aláírom.
Desischado
Én is 47 000 -et adnék nekik, és rendesen megdolgoztatnám őket érte! Ezekre van pénz, ugye? Hát ebből lehet gazdagodni! Nem csoda, hogy fogalmuk sincs a valós helyzetről! Férgek, megélhetési herék!!!
tavaszi
mert az elődök ennek a pénzeknek a felét---vagy netán harmadát keresték???
ez igy komolytalan ...listázás. ugyanakkor ennek is vége szakad a felére faragott képviselői létszámmal---és az álláshalmozás tilalmával. semmi polgármesterség..és egyéb pénzforrás ...ápr. 6 után sztorno...ez a listát emlékbe ellehet tenni...hogy ilyen is volt.
tavaszi
Józsa István simán kimondta röhögvae ..."visszaosztva a 60 millát ...kijön napi 1 milla nem is sok...!!...ha nem is sok..akkor szerintem semmi értelme még választás égisze alatt sem polemizálni...mennyit keresnek a "főnökeink" ...elmondanám nem ők keresik a legtöbbet ...2 nevet mondok: Kocsis István ...volt paks vezér, és Kapolyi László...!!nagyságrendekkel többet!!...Józsa milyen vélettlenül éppen Kocsis érában kapta a 60 millás paksi projelktet...röhej az egész.
tavaszi
még annyit : 65 éves vagyok...és 64 .000 a nyugdíjam...isten a tanum...1 fillért nem irigylek egyiktől sem ..."ebül szerzett jószág ---ebül vész el"...ez örök igazság. eddig még mindenki megfizette ha aljas volt ...nem biztos hogy börtönnel ...akár egy családi tragédiával...vagy egy számára fontos ...téma...elvesztésével...sima betegséggel...és aztán olyankor ellehet gondolkozni: ?? miért is kapom a sorstól a csapásokat???-----hát pont a 60 millák miatt.-----kap egy agyvérzést...egy állandóó feszültségtől egy infarktust...és baszhatja a 60 millát ..." a sors mindég tudja mit akar"...és mindég az isten nevet utoljára ...de lagalább is csúfos megálljt tud parancsolni..és ez mindkét oldalra ...középre legszélére vonatkozik..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.