Visszakozott a kormány: a választásokig biztos nem állítják fel a birodalmi sasos emlékművet a Szabadság téren – írja a Népszabadság.

A lap úgy értesült, hogy a választások előtt biztos nem avatják fel Gábriel arkangyal és a felette lebegő birodalmi sas szobrát a Belvárosban.

A hátrozat szerint az emlékművet 2014. március 19-én, a német megszállás 70. évfordulóján állították volna fel. Információink szerint ezt az időpontot halasztják a kormányhatározat megváltoztatásával. Úgy tudják, Orbán Viktor maga döntött arról, hogy a választások előtt nem állítják fel a szobrot, részben mert várhatóan mégsem készülne el a mű az évfordulóra, másrészt pedig a széles körű tiltakozás, de különösen a Mazsihisz bojkott-fenyegetése késztette a halasztásra.

Rogán Antal kedd délben cáfolta a Népszabadság azon értesülését, hogy a döntésről már őt is tájékoztatták. "Sem szóban, sem írásban nem kaptam tájékoztatást az ügyről" – mondta a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján a polgármester, ak az emlékmű helyét biztosító V. kerület képviselőjeként részese a folyamatnak.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Biztos, hogy olyan jo volt nekunk a nemet megszallas, amire igy 70 ev utan ekkora emlekmuvet, ilyen kiemelt helyen, ilyen qrva dragan kene megepiteni?...;-(( Meg szerencse, hogy visszakoztak- bar nem vegleg, sajna...;-((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bárzongora
@karma1:
Jól van kicsim! Most pedig szólj a dadusnak hogy cserélje ki a pelusodat! Utána visszajöhetsz. :-)))
karma1
@bárzongora: Ha ez megnyugtat: megtortent! Es olyan nagylany vagyok mar, hogy nem kell a peluscserehez a dadus! Mondd, Te mar a homokba pisilsz? Mert a stilusod kb. a 3 eves homokozos szinten van... ne aggodj, majd kinovod...Mindenki elkezdi valahol...:-))
bárzongora
@karma1: Nagyon ügyes vagy, hogy magad cseréled a pelusodat! :-))))))))))))))))
De most már itt hagylak picim. Gügyöréssz a hozzád valókkal!

Pá!
karma1
@bárzongora: Es mindezt 49 perc alatt otolted ki? Csillagos otos!
Megyek is, es gugyoreszek a tobbiekkel... Rajtad viszont jot rohogunk - Veluk...:-)))

Bye-bye, lollobye!
silber13
@szablyafűrész: Gondolod rászorulnánk olyan mennyiségre? Meg volna még egy kérdésem: Muszáj az általad megfogalmazott sorrendiség betartása?:-))
szablyafűrész
@silber13: Nem, a sorrend változhat, sőt, összegyúrni sem kell, fizikai/aerodinamikai tény, hogy a "kula" a rá gyakorolt kellő nagyságú erő hatására, egészen jól repül...szárnyak nélkül is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.