Bajnai Gordon szerint ha a Simon Gáborról napvilágot látott híreknek csak a töredéke igaz, akkor a szocialista képviselőnek minden közéleti funkcióját, köztük a parlamenti képviselői megbízatását is fel kell adnia és távoznia kell a közéletből. Az Együtt-PM vezetője erről csütörtöki, más témában tartott sajtótájékoztatóján beszélt újságírói kérdésekre válaszolva.

A politikus elmondta: az MSZP-től kapott információik szerint a szocialista párt is az általa elmondottakat szorgalmazza, „ők is ezt követelik Simon Gábortól”.

Kiemelte, hogy az Együtt-PM a korszakváltás elvei mentén jött létre, ami mindenekelőtt a politikai megtisztításáról szól. Ez viszont elemi módon igényli, hogy aki méltatlanná válik a bizalomra, annak haladéktalanul távoznia kell a politikai életből – hangsúlyozta.

Arra is kitért, hogy minden egyes képviselőjelöltjükkel aláíratnak egy részletes etikai, erkölcsi nyilatkozatot, amelyben „messze túlmutatva azon, amit a parlament elvár a képviselőitől” nyilatkozniuk kell mindenfajta összeférhetetlenségről.

Kiemelte: a baloldali összefogáson belül minden szövetséges elvárhatja a másiktól, hogy tartsa be a politika megújításának elveit, de „az is világos”, hogy az összefogás minden pártja a saját jelöltjeiért felelős.

„Semmilyen spekulációt nem szeretnék bármilyen válasszal alátámasztani” – válaszolta arra a felvetésre, hogy felbontják-e a szövetségesi megállapodást, ha kiderül, hogy Simon Gábor számláján az MSZP pénzei voltak. Kiemelte: elvnek tekintik, hogy mindenkinek be kell tartania a kampányfinanszírozásra vonatkozó szabályokat.

A Magyar Nemzet kedden forrásmegjelölés nélkül írta meg, hogy Simon Gábor 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 163 ezer dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, 2013. október 16-án betétszámlájának egyenlege 770 ezer eurót tett ki, több mint 240 millió forintot. A napilap szerint Simon Gábor korábbi vagyonbevallásai alapján sem mutatható ki, hogy honnan származik a pénz, és a képviselő jelenlegi bevallásában sem szerepelteti azt.

Simon Gábor kedden felfüggesztette párttagságát és párttisztségeit. Az MSZP illetékes testületei csütörtökön hallgatják meg.

Eközben a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Nincs mese ! Amennyiben sár van és ez neki róható fel, akkor söprés !
Vizual
Bizony, hiszen gyanú van. Talán a MOL vezért is - Hernádit - legalább kihallgatják és kiadják Horvátországnak. Ha már korrupcio legyen az másnak is. És mivel azt nem adja a fidesz, így valószinű, hogy a pénz valahol ott van a fidesznél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.