Aki ma Magyarországon változást akar, az jobbikos – mondta a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje pártja országos kampánynyitó rendezvényén szombaton Miskolcon. Vona Gábor arról is beszélt, hogy amennyiben a Jobbik kormányra kerül, "négy éven belül biztosan rendet teremt", és bejelentette, a párt a hónap végén tüntetéshullámot indít a devizahitelesek megsegítéséért.

Vona: aki ma Magyarországon változást akar, az jobbikos

A kampánynyitó mintegy négyezer résztvevője előtt Vona Gábor úgy fogalmazott: megélhetés, rend és elszámoltatás, ezt a három pontot veszi alapul a programjuk, amelyet, ha nyernek, meg is valósítanak.

Vona Gábor elmondta, amennyiben a Jobbik kormányra kerül, "négy éven belül biztosan rendet teremt", nem hagyják magukra sem a fiatalokat, sem a gyerekeket, sem a nőket, sem az időseket.

A "magyar-cigány együttélésről" azt mondta: tisztességes és tisztességtelen emberekre osztják a társadalmat, és ha a tisztességtelenek között a cigányok száma magasabb, akkor az nem a Jobbik hibája. A tisztességes cigányokat segítik, a tisztességteleneket azonban nem – jelentette ki.

Közölte, hogy február végén "tüntetéshullámot" indít el a Jobbik a devizahitelesek megsegítéséért, mert a jelenlegi kormány érdemben alig tett értük valamit.

Az elmúlt évekre visszatekintve kiemelte, sokan azt várták, hogy a Jobbik tiszavirág-életű kezdeményezés lesz, de a kétharmados kormánnyal szemben a többi ellenzéki párttól eltérően egységesen harcolták végig a négy évet.

Hangoztatta: huszonnégy év telt el a rendszerváltás óta, de már "a huszonnegyedik órában vagyunk". A magyarság érdekeit véleménye szerint senki és semmi nem képviselte. Abban az országban, ahonnan félmillióan elmennek, ott nagy a baj – utalt a Fidesz vezette kormány politikájára.

Úgy fogalmazott, "vándoroljon ki a Fidesz, és utaljanak ők haza".

A Magyar Gárdáról azt mondta, amennyiben a Jobbik megnyeri a választást, akkor "veletek, bajtársaink, a Hősök terén találkozunk".

Szólt arról is, hogy a rendteremtéshez szorosan hozzátartozik az elszámoltatás is, valójában Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettes "nem más, mint egy balek", és akik ítéletet mondanak felette, azok is. Rajta kívül több "Simon Gábor" ül még a Parlamentben – tette hozzá.

Ezt a kijelentését megszavaztatta a jelenlévőkkel, akik üdvrivalgással nyújtották fel kezüket.

A pártelnök kitért arra, hogy kormányra kerülésük esetén a mentelmi jogot eltörlik, és feloldják az ügynöklisták titkosítását is.

Hangsúlyozta: hisznek a győzelemben, mert – mint mondta – a fiatalok körében a Jobbik a legnépszerűbb, több településen már győztek az időközi önkormányzati választáson.

Vannak külföldi szövetségeseik, Lengyelországban, Törökországban, Oroszországban, és az "elszakított országrészekben" is – hangoztatta, hozzátéve, a határon túli magyarok autonómiatörekvéseit tettekkel segítik. "Szerbia és Ukrajna uniós csatlakozása előtt keresztbe fekszünk, amennyiben nem garantálják az ott élő magyarok jogait" – jelentette ki.

Vona Gábor azt mondta, hogy a Jobbiknak van a legjobb programja, és minden megtesznek, hogy ezt győzelemre vigyék, nincs szégyellnivalójuk, "nem mi tettük tönkre az országot". Ahhoz, hogy a Jobbik megnyerje a választást, "eggyel többen kell lenni, mint a többiek, mindenkihez el kell jutni, de persze győzködni kell mindenkit, hogy őrá is szükség van – tette hozzá a pártelnök.

Vona Gábor beszéde előtt a Jobbik több tisztségviselője is felszólalt. Murányi Levente, a párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta, céljuk az is, hogy "ne kelljen szocialistákat, liberálisokat látni a haza házában". A hazáért, a nemzetért való munkát a Jobbik lételemének nevezte.

Sneider Tamás, a párt alelnöke arról szólt, hogy a kormány az egykulcsos adóval nemcsak társadalmilag, de területileg is kettévágta az országot. Véleménye szerint a Budapesten és környékén, illetve a Dunántúlon élők járnak jól, az átlagos keresetű magyar embereknek azonban nem hogy növekedett, inkább csökkent a jövedelme.

Dúró Dóra, a párt legfiatalabb országgyűlési képviselője azt mondta, kormányra kerülésük esetén 5 százalékra mérsékelnék az alapvető gyermekellátási cikkek áfáját, a két- vagy több gyermekes szülők pedig jelentős adókedvezményt vehetnének igénybe. Célunk az – mondta –, hogy "visszafoglaljuk közös hazánkat", a fiatalok ne más országokban keressék a boldogulásukat.

Farkas Gergely, a párt ifjúsági tagozatának elnöke szerint a Jobbik győzelme "Magyarország diadala lesz". Jakab Péter, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke felszólalásában azt emelte ki, hogy a Jobbik "háromszor veri vissza" a Fideszen és az MSZP-n a munkanélküliséget, "a növekvő cigánytelepeket" és a magyarság "rabszolgaként dolgoztatását" a kormány stratégiai partnereinél.

Volner János alelnök szerint ha kormányzati pozícióba kerülnek, nem "50 kilós rettegő rendőrök" állnak majd szembe a bűnözőkkel, hanem "a csendőrök és a Magyar Gárda". Megemlítette azt is, hogy mivel "tömegessé vált a nemi erőszak", elkövetői és a pedofilok ellen bevezetnék a kémiai kasztrálást.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Brother Louie
"Vona: aki ma Magyarországon változást akar, az jobbikos"

Akkor miért a Magyarországon kivüli területek nevei vannak a zászlókon amivel fotózkodnak?

Olyan trágyaszagú az egész.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
@Nil: Alaposan túldimenzionálod a várható helyzetet.
aremy
@Nil: és fideszes!!! és ajánlom mindenkinek HOFI napsugaras jóéjszakát című
12-14 évvel ezelőtti műsorát mindha csak máról szólna..
aremy
azt csak halkan kérdezem vona ugye nem a csurka el nem ismert kölke ???
törökbasa
Megpróbálom röviden összefoglalni az egész hozzászólásokat.Nem akarok üzenni senkinek és befolyásolni sem akarok senkit,párton kívüli vagyok.Csupán megjegyezném hogy négy év kivételével mind az MSZMP=MSZP-és a Fidesz vezette az országot,hova ahol most vagyunk.Most újra eldőlhet,mennyien élnek szegényen és gazdagon.Állítólag a koldusok országa vagyunk,,viszont mégis röpködnek a milliárdok. A Jobbik megalakulása és a politikája valamint a programja nem rossz de ahhoz hogy megtudjuk
mit valósítanának meg az érdekünkbe több bizalmat és nagyobb teret kellene nekik adni.
Nil
@törökbasa: A jobbik is elég szépen gazdagodott főleg az elmúlt 4 évben nem véletlen
Azt is tudjuk hogy a fasizmus milyen és hova vezet- tehát nem kell
Sajnos szocializmus még nem volt és jelenleg az emberiség nagy része teljesen alkalmatlan arra hogy megvalósítsa.
Nem marad más mint azt választani aki ha lop is neked is hagy valamit a tálban, és ha hazudik legalább előbb-utóbb bevallja.
és ez nem a Jobbik
Viszont ha el akarod törölni Magyarországot a Föld színéről- akkor szavazz csak rájuk.
A látszat nem néha csal, hanem mindig.
palika
Fasizmusról irtok??? A JOBBIK-ot mossátok össze vele, tudatlanságra vall, olvastátok el egyszer is a programot??? Itt ahol lakom már pánikolnak a fideszesek, az aláirás gyüjtésnél érdeklődtek, hogy kire szavaznak majd az emberek! Az egyik önkormányzati képviselő ki is mondta, hogy mindenkinek aki fideszes azért kell elmenni szavazni, mert a JOBBIK MINDENHOL ERŐSÖDIK, CSAK EZT NEM LEHET LEKOMMUNIKÁLNI!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.