Az Összefogás egyéni jelöltjei informatikai és szervezési hibák miatt nem mindenhol tudták elkezdeni a választási induláshoz szükséges aláírásgyűjtést hétfő reggel – közölték az ellenzéki szövetség politikusai az MTI-vel. Emiatt vizsgálatot követelnek.

A baloldali összefogás kampányát irányító Molnár Zsolt (MSZP), Szigetvári Viktor (Együtt), Molnár Csaba (DK), Karácsony Gergely (PM) és Boruzs András (Magyar Liberális Párt) közleményében azt írta: szervezetlenségről és informatikai összeomlásról árulkodnak az ajánlóívek átvételekor szerzett tapasztalataik.

Bár képviselőjelöltjeik országszerte megkezdték az ívek átvételét, többek között Vecsésen, Mezőtúron, Csornán és Pécsen – az előzetesen leadott igénylőlapokkal szemben, az egységes informatikai rendszer ellenére – rossz jelöltállító szervezeti sorrend szerepelt az ajánlóíveken – közölték. Ez ellehetetlenítette az ajánlásgyűjtés megkezdését az ellenzéki jelöltek számára, miközben a Fidesz-KDNP jelöltjei már reggeltől gyűjthetik az ajánlásokat ezekben a választókerületekben – írták.

Az ellenzéki összefogás pártjai azonnali hatállyal vizsgálatot kezdeményeznek, és a választási szervekhez fordulnak, mert a "szervezési kudarc veszélyezteti az ellenzéki pártok indulását a választáson".

A baloldali összefogás képviselőjelöltjei addig nem távoznak a helyi választási irodákból, amíg helyes adattartalmú ajánlóíveket nem kapnak, és az ajánlásgyűjtésüket hátráltató hibák kijavítása után haladéktalanul megkezdik a gyűjtést. Az áprilisi országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 támogató aláírást összegyűjteniük. Erre hétfőtől március 3-áig van lehetőségük.

A választáson indulni szándékozó pártoknak, jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságnál kell igényelniük az ajánlóíveket. Az igényléseket már korábban leadhatták, de a választási irodákban csak a hétvégén kezdték kinyomtatni őket. Azok a jelöltek, akik múlt péntekig leadták igényüket az ajánlóívekre, legkorábban hétfő reggel munkakezdéskor vehették át az íveket.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

összefogás
@tavaszi: Ez nem csalás?
Még el sem kezdődött a választás és már csalnak is a mocskos FityeSSeses!!!
Mi lesz választáskor???
A FityeSSesek messze vannak nagyon a tisztességes és becsületes választások lebonyolításától. Sajnos, ezért kell ÖSSZEFOGNI és elzavarni a P...-ba ezt a szemét MAFFIA vezért és erkölcstelen bandáját.
ÖSSZEFOGÁST!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
A fideSS választási iroda az amerikai magyaroknak rossz dátumot ad meg hogy mikor kell szavazni.
A fideSS választási iroda az Angliában dolgozó magyaroknak rossz címet ad meg hogy hol kell szavazni.
A fideSS választási iroda bolseviktor elvtárssal buzdít a választásokon való részvételre.
A fideSS választási iroda elrontja az ellenzéki képviselők aláírásgyűjtő szelvényeit.

Hát így készül a fideSS a választásokra pedig állítólag torony magasan vezetnek.
dr. prédikátor
Elkezdődött a fütyesznyikek választási csalássorozata!!!De érdekes a fitymaszosok aláírási íve időben ,hibátlanul elkészült!!!
szablyafűrész
@tavaszi: A fidesznyiket miért nem éri ilyen "informatikai malőr" ?
Yoda69
Szeretnem en is azt hinni hogy csak baki volt, de nem is tudom miert nagy bennem a gyanu, hogy ez is le volt zsirozva elore.
Desischado
Ez csak a bemelegítés a csalássorozatra! Mi lesz még itt később! Férgek! Csalnak orrba-szájba, mert tudják, hogy nyílt választáson nem győzhetnek! Egyébként, ha olyan jól állnak, mi szükség csalni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.