A nyugdíjrendszer biztonságához elsősorban munkahelyeket kell teremteni – jelentette ki a Jobbik elnöke pénteken Szentesen.

Vona Gábor lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz és az MSZP gazdaságpolitikája válságba fogja sodorni a nyugdíjrendszert, kormányalakításuk esetén nemcsak a 13. vagy a 14. havi nyugdíj kerül veszélybe, de a 10. havi ellátás kifizetése is.

Mint mondta, a nyugdíjak kifizetéséhez a fedezetet az aktív korúak befizetési teremtik meg, és az elmúlt huszonnégy év kormányai éppen a termelő magyar gazdaságot építették le.

Hiába mutatják azt a foglalkoztatási statisztikák, hogy régen nem dolgoztak ennyien, a számok mögött a közmunkaprogramok és a külföldre vándoroltak állnak, akik nem Magyarországon fizetnek adót – közölte a pártelnök, hangsúlyozva, ezért a Jobbik a munkahelyteremtés kormányaként kíván dolgozni.

Vona Gábor, a sajtótájékoztatót követően a szentesi ifjúsági ház pódiumtermében mintegy háromszáz fős hallgatósága előtt elmondta: a Jobbik kiterjesztené a negyvenéves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét a férfiakra is. Egyrészt, mert ezt tartják igazságosnak, másrészt, mert a demográfiai adatok alapján a férfiak korábban halnak meg, mint a nők.

A párt az alapvető élelmiszerek és a mindennapi megélhetéshez szükséges termékek áfáját 5 százalékra csökkentené, ezzel is segítve a nyugdíjasokat, hiszen az ő kiadásaik nagyobb részét jelentik ezek a cikkek.

A Jobbik az ellátások reálértékének megőrzése mellett a nyugdíjemelés rendszerét is átalakítaná úgy, hogy a kisebb nyugdíjak vásárlóértéke jobban növekedjen – tudatta a politikus.

A fórum végén Vona Gábor a nőnap alkalmából egy-egy cserepes primulával ajándékozta meg a jelenlévő nőket.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
Orbán Viktor után Vona Gábor is felfedezte a melegvizet. Még az a szerencse, hogy nem mondta: hatalomra kerülésük esetén 9 év alatt 1.1millió munkahelyet teremtenek.
vidi500
..."a Jobbik a munkahelyteremtés kormányaként kíván dolgozni."
Ez így nagyon homályos, bármelyik párt is mondja.
A munkahely teremtéshez gazdasági és pénzhatalom kell. Az államnak, kormánynak ez van legkevésbé, vagyis az elmúlt 24 évben éppen az állam leépítése zajlott. Ez az eszközrendszer elsősorban külföldi, esetenként magyar magánkezekbe vándorolt. Az államnál csak a nyűgöt hagyták, nyugdíj - társadalombiztosítás. Ebből nehezen lesz munkahelyteremtés életszínvonal emelés, stb. stb. A tőke az hatalom, a hatalom meg felelősség a társadalom iránt. Akiknek a kezébe került a pénzügyi és gazdasági hatalom, azok viszont nem éreznek felelősséget a magyar társadalom iránt. Így aztán a kör bezárult.
Meine Ehre heisst Treue
@szablyafűrész: NEM! ZSIDÓK, CIGÁNYOK, HOMOKHUSZÁROK KIMARADNAK A NYUGDÍJBÓL! SŐT!
MEG KELL VONNI TŐLÜK A LEVEGŐT IS!

Elégedett vagy? Ezt akartad olvasni? Remélem most már nyugodtam alszol...
szablyafűrész
@Meine Ehre heisst Treue: Alig vártad, hogy verzál betűkkel ideírhasd...mert így legálisnak tűnik a zsidózás, cigányozás, buzizás...Te ! Cimbi ! Nem hülyék ám ennyire a zemberek, higy benyalják azt a trükköt, miszerint kissé háttérbe szorult a zsidózás, de ez csak a látszat a választás végett...a " csak a nemzet"-ből nem lehet ám munkahelyet teremteni, meg elfogadható béreket sem, az eu-zászló égetése meg kifejezetten hasznos a befektetőknek, nagy bizalmat jelez...
Meine Ehre heisst Treue
@szablyafűrész: Igen, a választás miatt van. Csak, hogy jól aludj...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.