Kapóra jött a nőnap kevesebb mint egy hónappal a választás előtt, hiszen végre minden párt elmondhatta, mennyire megbecsülik a nőket és még mennyire meg fogják, ha rájuk szavaznak.

A Fideszről kiderült, hogy mindig is a nők mellett állt, a jobbikos Staudt Gábor pedig megkérte a kedvese kezét, hátha mások is kedvet kapnak. És azt tudták, hogy van nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos?

Varga Mihály köszöntött

Varga Mihály szerint a kormány az elmúlt négy évben sokat tett a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért, de még sok a teendő azért, hogy az esélyegyenlőség, az egyenjogúság megvalósuljon. A nemzetgazdasági miniszter nőnap alkalmából köszöntötte Szalai Piroskát, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztost és a Fidesz nőtagozatának vezetőit, Pelczné Gáll Ildikót és Király Nórát.

Varga elmondta: Magyarország ugyanazokkal a problémákkal küzd még, mint Európa több országa, ahol a jövedelmekben, az anyagi megbecsülésben különbség tapasztalható nők és férfiak között, de a kormány azon dolgozik, hogy olyan ország épüljön fel, amelyben ezek az anyagi különbségek eltűnnek.

Szalai Piroska miniszteri biztos a nők érdekében tett intézkedések közül kiemelte a családi adókedvezményt és a munkahelyvédelmi akciótervet.

LMP: több nőt a parlamentbe!

Az LMP aláírásokat gyűjt annak érdekében hogy több nő kerülhessen be a parlamentbe. Erről Szél Bernadett, a párt társelnöke beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Kiemelte: ez nemcsak a nők ügye, hanem a demokráciáé, a férfiaké is, mivel a nők érdemi részvétele nélkül nem lehet "megújuló országot" létrehozni.

Szél Bernadett, aki elsőként írta alá a petíciót, elmondta: a Facebookon is elindítják akciójukat, emellett a következő hetekben kint lesznek a standokon is. Már nemcsak azért gyűjtik az aláírásokat, hogy Magyarország kiszálljon a paksi szerződésből, hanem a nők ügyéért is – tette hozzá.

A Fidesz a nők mellett áll

Zsigó Róbert azt mondta egy sajtótájékoztatón, a Fidesz a nemcsak nőnapon, hanem mindig, minden egyes döntésekor szem előtt tartja a nők és az édesanyák megbecsülését és mindennapi életének megkönnyítését.

"Minden élethelyzetben a nők mellett álltunk, állunk" – mondta Zsigó Róbert, amihez az egykori fideszes Balogh József már csak függetlenként helyeselhet.

Az elmúlt négy évben hozott intézkedések közül megemlítette a munkahelyvédelmi akciótervet, a nők részmunkaidős foglalkoztatásának támogatását, a gyes időtartamának visszaállítását három évre, a családi adórendszert, a fiatal házasok otthonteremtési programját, a gyed extrát, a bölcsődei férőhelyek bővítését, a rezsicsökkentést, a körülbelül 200 ezer, a közszférában dolgozó nőt segítő béremelési programokat, valamint a nők 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét.

Az MSZP megdönti a fideszes macsóvilágot

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szombaton a párt nőtagozatának nőnapi rendezvényén arról beszélt, hogy a gyermekek, a nyugdíjasok, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók és a nők azok a társadalmi csoportok, amelyek nyerni fognak az MSZP, a kormányváltó erők kormányzásával.

Mesterházy Kormányváltás a nőkért című programjukat ismertetve kiemelte például, hogy eltörlik a bölcsődei gondozási díjat, és valódi védelmet adnak az anyáknak, hogy visszatérhessenek munkahelyükre, valamint zéró toleranciát vezetnek be a családon belüli erőszakkal szemben.

Gurmai Zita, a párt nőtagozatának elnöke kiemelte: készen állnak a "fideszes macsóvilág" megdöntésére.

Egy jobbikos megkérte a kedvese kezét

Nőnap alkalmából jelentette be újságíróknak a jobbikos Staudt Gábor, hogy megkérte a kedvese kezét. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek azt is elmondta, hogy a Jobbik fontosnak tartja a házasság intézményének és a családnak a megerősítését.

A politikus indoklása szerint sok esetben a nők már megházasodnának, de a férfiaknak nincs bátorságuk megkérni társuk kezét, ezért e lánykéréssel őket akarja erre buzdítani. Hozzátette: kedvese igent mondott.

Staudt Gábor beszélt arról is, hogy az adatok szerint az Orbán-kormány alatt nem lassult le, hanem ugyanolyan mértékben csökkent az élve születések száma, mint korábban. A jobbikos képviselő szerint "valami nagyon rossz irányba megy", ennek egyik oka pedig "a trendivé tett" liberális világkép. A Jobbik szerint ha a hagyományos családmodellt, a házasságot, a nők és a férfiak egyenrangú, partneri szerepeit és a biztos családi hátteret meg tudják erősíteni, akkor több gyermek fog születni Magyarországon.

KDNP-s lányok, asszonyok

A KDNP képviselőcsoportja "a lányokat, az asszonyokat" köszönti. A kereszténydemokraták szerint a nők azok, akik sokkal többet tudnak az élet titkáról, mint bármelyik férfi vagy kutató. Ők azok, akik képesek közösséget teremteni és összetartani – mondták.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almosd
Én úgy kampányolok hogy minden kedves hölgynek itt a propin Kívánok nagyon sok boldog Nőnapot :-)www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=X_GhLbIcU70
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
Utálom a nőnapot, családon belül nem is tartjuk.
Ma például hazafelé jövet is ugyanazt láttam a BKK járművein, mint máskor:
fáradt, megviselt tízen-huszonéves fiatalemberek terpeszkednek az üléseken,
észre sem véve, hogy anyjuk, nagyanyjuk korabeli nők állnak.
lenhardtibolya
Ez a nőnaposdi már régen túlhaladott ünnep, amit Clara Zetkin és Rosa Luxemburg talált ki, valamiféle nőmozgalom keretében, tehát a kékharisnyák, akik elutasítják a hagyományos női szerepet, azok ünneplik és ünnepeltetik magukat ezen a napon. Számomra kizárólag a hagyományos női szerep szimpatikus, ami azt jelenti, hogy a család mindennél fontosabb, tehát értük mindent megteszek, és ugyanígy működnek családunk további nőtagjai is (menyem, anyatársam és a távolabbi rokonok szintén).

A nők megbecsülését és tiszteletét az évnek nem egyetlen napjára kellene korlátozni!

Sajnos - a ritka kivételtől eltekintve - manapság nem divat az udvariasság, sőt!
Desischado
@almosd: Puszi az orrodra! Nagyon szépen köszönöm, a magam nevében!
Desischado
A vak komondor esete. Hát a fidesz meg a jobbik köszöntése nekem nem kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.