Az uniós támogatásokra szükség van, és akik azt mondják, hogy ki kell lépni az Európai Unióból, azok becsapják a magyar gazdákat, a vidéken élőket – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Bátonyterenyén.

Budai Gyula a Nógrád megyei településen tartott agrárfórumon hangsúlyozta: szükség van ezekre a támogatásokra, hogy Magyarország versenyképes legyen a többi tagállammal, hogy megerősíthesse a kis- és közepes családi vállalkozásokat.

"Ha azt mondják, hogy lépjünk ki, akkor mondják meg, hogy a 2014 és 2020 között Magyarországra érkező 12,3 milliárd eurós agrártámogatást miből tudjuk odaadni a gazdáknak, miből tudunk fejleszteni, munkahelyeket létrehozni" – mondta az államtitkár. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem ért egyet a szocialisták elképzeléseivel sem, mert ők az uniós forrásokat a nagygazdaságoknak, nagyüzemeknek biztosítanák.

Budai Gyula elmondta: a közvetlen ágazati támogatások mellett 3,5 milliárd eurót fordítanak vidékfejlesztésre.

Ezeket valóban a vidéki életminőség javítására költik majd, "nem lehet belőle kutyafitneszt, kilátót és kerékpárutat építeni".

Az államtitkár arról is tájékoztatást adott, hogy a preferált ágazatok közé tartozik majd a kertészet, a zöldség-gyümölcs ágazat, valamint a baromfi és a sertéságazat.

Kifejtette, ezek közel százezer új munkahelyet tudnak létrehozni.

Kitért rá, hogy a kertészetre és a zöldség-gyümölcs ágazatra közel 460 milliárd forintot fordítanak, beleértve ebbe a hűtőházak, vagy az öntözés fejlesztéseit is.

A bátonyterenyei agrárfórumon Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke, az Országgyűlés fideszes alelnöke szólt arról, hogy mit jelent az agrár- és élelmiszergazdaság Magyarországnak. Mint ismertette, a nemzetgazdasági export 81,7 milliárd eurót tett ki tavaly, ebből csak 8,1 milliárdot tett ki az agrárgazdaság exportja, a bruttó nemzeti össztermék 1,1 százalékos növekedéséhez azonban 0,9 százalékkal járult hozzá az agrárium – mondta.

Az elnök azt is közölte, a magyar agrárexport több mint 80 százaléka az Európai Unióba irányul.

A fórumon Becsó Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke elmondta, bízik abban, hogy a 2014 és 2020 közötti időszakban a megye sokkal eredményesebben tud majd élni a hamarosan megnyíló pályázati lehetőségekkel.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Persze! A pénzük jó, de egyébként lehet az Uniót ekézni! Gusztustalan!
szablyafűrész
Röhej !

Kérés a zellenség felé:- aggyatok má' egy kis lőszert, mert nem tudunk benneteket lőni !
F_Viktor
Lopni csak onnan lehet, ahonnan van mit. Az országot már lerabolták, Putyin és Kína a kezüket törné el, marad az EU, de az is csak addig, míg az EU befizetők állampolgáraik meg nem unják, hogy adóik Simicskán, Mészárosos és a CÖF-ös legényeken keresztül magánvagyonokká alakul, valamint Orbán diktatúráját erősítik.
moiszikf
Az Mo.-nak biztosan kurv@ jó, ha agyontámogatják a parasztot azért, hogy a kisujját se mozdítsa. Ellenben kitömik a zsebét, ha kivágja a szőlőt, a gyümölcsöst, felszámolja az állattartásban a törzstenyészeteket. De ha termel és eladná, akkor jaj neki, ha nem úgy görbül az uborkája! Az már önmagában gáz, hogy a támogatás terület alapú. Ez nem a termelést ösztönzi, hanem a területszerzést. (Na, vajon mire hajtanak a "zöldbárók"?)
Desischado
Persze! A pénzük jó, de egyébként lehet az Uniót ekézni! Gusztustalan!
szjupermen
Gyula, vazze! Sok marhaságot mondtál már, de most lehet, hogy büntibe kerülsz. Még a végén a bomlott agyu főnököd a térdére fektet és elveri a segged bambuszbottal, amiért egy befüvezett pillanatodban kimondtad az igazságot.
kukac50
Az Unió pénzére szükség van,de a törvényeiket nem veszik figyelembe és nem tartják be!
Az Uniós szabályokat törvényeket Orbán úgy értelmezi,hogy a Népét meg kell osztani szegényre és gazdagra,a szegénytől elvesz a gazdagnak ad.
Uniós országokban,nem törekednek arra,hogy cégeket megvásároljanak a kifosztásuk után. Most ez történik az Eonnál is. Nincsenek ellenőrzések és építenék a másik gáztározót csak éppen nem a szabványnak megfelelő csöveket szállítanak oda hanem sokkal olcsóbbat,biztosan kell a Fidesznek kampánypénzre a rossz minőségű csövek külömbözete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.