at magyar és négy osztrák pincészet képviselői vetik össze a borkészítéssel, a bormarketinggel és a borturizmussal kapcsolatos tapasztalataikat az 1. Magyar-Osztrák Bortalálkozón kedden Budapesten. A borok és a gasztronómia egyre meghatározóbb szempont a hosszú hétvégék vagy nyaralások úti céljának kiválasztásakor; Magyarország és Ausztria pedig földrajzilag és történelmileg is közel állnak egymáshoz, és a két ország borvidékei, szőlőfajtái között is sok párhuzamot találni: Badacsony és Stájerország között az olaszrizling, Szekszárd és Burgenland között a kékfrankos, míg Tokaj és Ruszt között a desszertbor jelenti a közös pontot. Az első Magyar-Osztrák Bortalálkozón résztvevő hazai és osztrák borászok minderről és a két ország közös kihívásairól cserélnek majd tapasztalatot Budapesten - közölték a szerezők az MTI-vel.

Feltöltő: Kultúr Kalandor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.