A választás napjának éjszakáján, illetve másnap hajnalban várhatóan már 95 százalék körüli lesz a szavazatok feldolgozottsága – közölte a választási informatikai rendszerért felelős IdomSoft Zrt. vezérigazgató-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Deményné Kertész Krisztina utalt arra, hogy az előzetes eredményben még nem lesz benne a levélben leadott szavazatok egy része (amelyeket a külképviseleteken, illetve az egyéni választókerületi választási irodákban adtak le), a külképviseleteken leadott szavazatok, valamint az átjelentkezések miatt – mind a 106 választókerületben – fel nem bontott urnákban lévő szavazatok.

Arról beszélt, a szavazás napján az érdeklődők a www.valasztas.hu oldalon követhetik majd figyelemmel a részvételi adatok alakulását, és lehetőségük lesz azokat összehasonlítani a 2010-es választás hasonló adataival. Jelezte, a részvételi adatok a helyi és egyéni választókerületi irodák tájékoztatása alapján jelennek meg a rendszerben.

Napközbeni jelentést – ahogyan a korábbi években is, 7, 9, 11, 13, 15, 17.30 és 19 órakor fognak közölni.

A nyilvánosság a részvételi adatok mellett napközben arról is értesülhet, ha valamelyik szavazókörben rendkívüli esemény történik.

A tájékoztatási rendszer újdonságai közé tartozik, hogy az térképes megjelenítést is tartalmaz, így este 7 óra után figyelemmel lehet követni például az adott választókerületi eredmények alakulását.

A tájékoztató rendszer várhatóan egyik legérdekesebb oldala az lesz, ahol a jelöltek közötti szoros eredményeket lehet követni. Ezen az oldalon még azt is feltüntetik majd, hogy az adott választókerületbe hány külképviseleten, illetve átjelentkezéssel leadott szavazatot várnak még, így nyomon követhető, hogy a szavaztok befolyásolhatják-e a szoros eredményt.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: minnyá csöngetek! :) A kutya nem harap?? :)))
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Nincs kutyank, mert az enyem elpusztult a valasunkkor; teljes apatiaba esett, mert el kellett hagynia az otthonat,...(Az ember ilyesmit tulel, a kutya nem, foleg, ha angol bulldog, aki 35 kilos, csupa izom, de kozben pillango-lelke van, mint Susunek, a sarkanynak...:-((

Szoval gyere, Dragam, sor behutve 0,33-as ampullakban, de sajna csak 4 %-os,...(Pisilni ettol is lehet...:-))))
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: matrózfröccsnek az is jó! :))))
A kutyádért nagy kár, nagyon tud kötődni hozzá az ember...
Na már bütykölöm a sufniban a teleportálót, csak sikerül beröffenteni...:))))
alte trottel
@karma1: _AZONNAL_ hozz ki egy közepes méretű bármilyent egy menhelyről!
(ez az egyetlen megoldás, sokszoros tapasztalatból tudom.)
Dr. Felipe
Hamar meglesz az eredmény.

Csak 100% fölé ne menjünk mert az gyanús - mondta balog plébános.
karma1
@alte trottel: Nagyon ari vagy, hogy ezt ajanlod, de Bufi halala nagyon megviselt, es ugyanugy a ket cicam "elmulasa" is, mert oket is a menhelyrol hoztam ki, es mindketto az auto alatt vegezte, pedig nem kellett volna...:-((
Sok kutyam volt egymasutan, de most inkabb megprobalok halakat tartani, az az egy allat nem erzi magat rabsagban a vizben,... Bar az akvarium merete az elegge donto ebben is,...:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.