Csak idő kérdése, hogy az Európai Bíróság elé citálják a NAV-ot a visszaigényelt áfaösszegek jogtalan visszatartása miatt – állítja a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője. Az adójogi és adóperes iroda szakértői szerint a késedelmes kiutalások aránytalanul nagy terhet jelentenek a hazai vállalkozásoknak és ezzel az adóhatóság az uniós előírásokat is megsérti. Az ügyvédi iroda tapasztalatai szerint az utóbbi években nem változott az az adóhivatali gyakorlat, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a kiutalás előtti ellenőrzésekre hivatkozva jelenleg is több ezer ügyben késlelteti a visszaigényelt áfa kifizetését, amellyel sokszor helyrehozhatatlan károkat okoz az érintett vállalkozásoknak.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Már régen le kellett volna váltani az összes vezetőt , középvezetőt .Más államokban ilyen gyanúknak a töredékrésze miatt azonnal el vannak távolítva onnan . :-( :-( :-(
dömdödöm
Már régen le kellett volna váltani az összes vezetőt , középvezetőt .Más államokban ilyen gyanúknak a töredékrésze miatt azonnal el vannak távolítva onnan . :-( :-( :-(
Desischado
Csak rajta! Korrupt az egész banda, a velejéig!
kkalman
Egy EU bírósági vizsgálat, és utána esetleg egy jogerős ítélet már tegnapelőtt is késő lett volna a NAV ellen.
kukac50
A Felelősöket illő lenne megtalálni és büntetni!
Csak ne,hogy Orbánhoz érjenek a szálak,hogy az Ő utasítását követték.
hattorihanna
Sajnos ez sokéves gyakorlat a nav-nál.Ha valaki nem fizet időben adót,persze azonnal megy a bünti,de a nav hónapokig visszatart olyan összegeket amik járnak,és ezzel csődközelbe juttat jó pár vállalkozót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.