Az országgyűlési egyéni választókerületi bizottság határozata alapján Hódmezővásárhelyen, Makón és Kiszomboron is megsértették vasárnap a relatív területi kampánytilalmat, amikor személygépkocsiból hangosbemondón buzdították a baloldali összefogás jelöltjének támogatására a szavazókat.

A Fidesz választókerületi szervezetének kifogása szerint a három településen a szavazókerületek közvetlen közelében is hallható volt a hangosbemondón keresztül sugárzott szöveg, amely Varga Péter (MSZP) apátfalvi polgármester, a kormányváltó erők támogatására buzdította a választókat – olvasható a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozott határozatban.

A bizottság döntésének indoklása szerint a szavazás napján a jogszabályok tiltják a szavazókörök 150 méteres körzetében a kampánytevékenységet. A jogsértés akkor is megvalósul, ha a választók akaratának befolyásolására alkalmas tartalmat sugárzó berendezés a 150 méteres határon kívül helyezkedik el.

A bizottság ezért megállapította a relatív kampánytilalom megsértését, azt az embert pedig, akit az egyik jármű sofőrjeként azonosítottak, eltiltotta a további jogsértéstől.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Valószínű itt erősebb a baloldal és rögtön csalást kiáltanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.