Az országosan leadott szavazatok több mint 60 százalékos feldolgozottsága alapján 9 fővárosi, egy Csongrád és egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választókerületben vezet a baloldal, az ország 95 választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltjei állnak az első helyen.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az országosan leadott szavazatok 60,15 százalékának összesítése után a 18 fővárosi választókerület közül kilencben az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP közös jelöltje vezet. Első helyen áll jelenleg a III. kerületben Kiss László, a IV. kerületben Kiss Péter, a VII. kerületben Oláh Lajos, a X. kerületben Burány Sándor, a XIII. kerületben Hiszékeny Dezső, a XIV. kerületben Tóth Csaba János és a XV. kerületben Móricz Eszter, a XX. kerületben Hiller István és a XXI. kerületben Szabó Szabolcs.

Ezek mellett ugyancsak a baloldali összefogás közös jelöltje, Szabó Sándor vezet egy Csongrád megyei választókerületben, Szegeden. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókerületében, Miskolcon Varga László áll az első helyen.

Az országos listákra leadott szavazatok 60,15 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok alapján a Fidesz-KDNP 45,52 százalékon áll. Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP 24,35 a Jobbik 21,32 százalékon áll.

Az LMP az eddigi adatok szerint 4,79 százalékot szerzett. Továbbra is a Munkáspárt áll az ötödik helyen 0,6 százalékkal.

A leadott szavazatok 62,85 százalékának összesítése után a Fidesz-KDNP 134 parlamenti mandátumot szerezhet, ami 67,34 százalék. Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP összesen 40, a Jobbik 25 mandátumot szerezhet a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.