Az MSZP szerint az uniós pénzek lehívásáért felelős Lázár János államtitkárnak le kell mondania, mert "irgalmatlan károkat" okozott már eddigi is a pályázatok vontatottságával Magyarországnak. Ezt Szanyi Tibor, az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) listavezetője közölte hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A politikus a Magyarországnak járó európai pénzek befagyasztásáról szóló sajtóhírrel összefüggésben azon véleményének adott hangot, hogy az egész hír "egy mocskos manőver" a Fidesz részéről, amely megpróbálja befeketíteni az európai intézményrendszert, és ha mégis csak sikerül kicsikarni egy eurót, azt majd a szabadságharc győzelmeként tálalja.

A sajtótájékoztatón még nem volt ismert a regionális politikáért felelős Johannes Hahn EU-biztos szóvivőjének közlése, hogy az Európai Bizottság (EB) nem függesztette fel a Magyarországnak szánt kifizetéseket, de választ vár a magyar hatóságoktól az uniós források felhasználásának magyarországi átszervezésével kapcsolatos aggodalmaira. Szanyi Tibor azt követelte Orbán Viktortól, hogy nyilatkozzon arról, igaz-e a pénzek felfüggesztéséről szóló hír.

Emlékeztetett arra, hogy korábban már volt példa a felfüggesztésre szabálytalanságok miatt, most a hírek szerint arra hivatkozik az EB, hogy átláthatatlan az intézményrendszer. Hozzátette: április 1-jével állt fel egy új, Lázár János által irányított rendszer.

Beszél arról is, hogy az MSZP közösségi pártként a családot tekinti alapegységnek, amikor a magyar emberek képviseletéről beszél. Ezért az EP-kampányban tett vállalásaik –  egyebek között, hogy egyszámjegyű legyen az alapvető élelmiszerek áfája – is a családokat segítik – hangoztatta.

Emlékeztetett arra, hogy konkrét vállalásaik között szerepel még az európai szintű minimálbér, illetve a minimálnyugdíj bevezetése, az, hogy a férfiak és a nők ugyanazon munkáért ugyanakkora bért kapjanak, valamint hogy legalább a 25 év alatti szakmával rendelkező fiatalok körében legyen teljes a foglalkoztatottság.

Szanyi Tibor beszélt arról is, hogy várhatóan elég sok szervezet indul az EP-választáson. Vannak olyan szervezetek, amelyek nem szereznek mandátumot, de értékes gondolataik vannak – tette hozzá, példaként a Bokros Lajos által fémjelzett Modern Magyarország Mozgalmat említette.

Elmondta, ezeknek a családbarát elképzeléseknek a képviseletét – egyeztetve a szervezetekkel – , az MSZP nagyon szívesen felvállalja, ahogy a szakszervezetek és a civil szervezetek képviseletét is.

Szanyi Tibor azt mondta, lesznek olyan pártok, amelyek mandátumot szereznek és mégsem azt csinálják, amit ígértek, ilyen a Fidesz és a Jobbik. A Fidesszel összefüggésben közölte: miközben a nagyobbik kormánypárt EP-listvezetője egy termelői piacon védi meg a senki által meg nem támadott termelőket, a 27 százalékos áfa ellen semmit nem tesz.

A Jobbik kapcsán azt vetette fel, hogy ugyan három képviselőjük is volt a most záruló ciklusban az EP-ben, de mégsem volt hatékony az érdekképviselet a magyar föld védelme érdekében.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bögöly
Szanyi Kapitány már megint a fal felé ugrott le az ágyról!

"Emlékeztetett arra, hogy konkrét vállalásaik között szerepel még az európai szintű minimálbér, illetve a minimálnyugdíj bevezetése, "

Anyázni nem szeretnék,de ez a részeges majom magyarázza meg a kis és középvállalkozóknak,hogy mi a nyavalyából gazdálkodják ki az európai szintű bért?

Ha majd tisztességes alapokon nyugszik a közbeszerzés,ha majd pont a pesti trógerek,akik a húsosfazék mellett ülnek,nem nyúlják le a beruházási összegek 30-40 %-át,esetleg akkor tudunk mi is fizetni tisztességes bért!

Szanyinak meg szóljon egy tőle jóval értelmesebb,hogy a szocik alatt is gátlástalanul nyúlták le az EU-s pénzeket.

Nagyon nagy itt a baj emberek,ha egy Szanyi-féle alak tetszeleghet a megváltó szerepében.
bögöly
Ez lemaradt:-
Abban viszont nagyon is igaza van,hogy nem egy elkényeztetett,szemét pártkatonára kell bízni az EU-s pénzeket,hanem egy gazdasági szakemberekből álló kuratóriumra!

Persze,ennek is lennének hátulütői,de nem lehetne azt mondani egy-egy többtízmilliárdos beruházásra,hogy:- CSAK!!
Yoda69
Lemondani? Ezek kozul senki soha. Foleg nem a lezeres bunko, aki megmondta mindenki annyit er amennyije van. Es ezek a tahok szereztek 2/3-ot, akik szerint szerint a lakossag 60%-a alsobbrendu allampolgar.
tavaszi
Torgyán meg "aszonta"..."Antal József mondjon le"!...Meseházi meg "aszonta" "orbánnak menni kell..és menni fog!"...Bajnai "aszonta" : 150 nap mulva én leszek Magyarország miniszterelnöke"!...Szanyivezir "aszonta" .."gyurcsány egy zakkant milliárdos bolsi"

van itt miről beszélni??? ilyen emberekről?
tavaszi
@bögöly: egyetértek ...és még szellemes is ahogy elképzelem ezt a szanyit amint a falfele ugrik le az ágyról...
libelle
@tavaszi: Mások meg azt mondták, hogy te BOLOND vagy na nincs miröl beszélni, vagy??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.