A magyar munkavállalók átlagosan 57 éves korukig szeretnének dolgozni, ennek ellenére azt gondolják, hogy 66 évesen is kénytelenek lesznek munkába járni – derült ki a Randstad nemzetközi felméréséből, amelyben 23 ország, köztük Magyarország munkaerő-piacát vizsgálták.

A munkaerő-piaci szolgáltató cég MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a magyarok több mint fele legszívesebben 60 éves kora előtt nyugdíjba menne, további egyharmada pedig maximum 62 éves koráig dolgozna. A jelenlegi nyugdíjkorhatárig, 65 éves korig csak a munkavállalók egytizede szeretne munkába járni. Az eredményeket összesítve a magyarok számára az ideális nyugdíjkorhatár 57 év lenne – derült ki a reprezentatív kutatásból.

A magyarok ennek ellenére reálisan látják a nyugdíjazással kapcsolatos lehetőségeiket: arra a kérdésre, hogy ténylegesen meddig kell majd dolgozniuk, a megkérdezettek átlagosan a 66 éves kort jelölték meg – tájékoztatott a közleményben Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

A magyarok csaknem fele arra számít, hogy 63-65 éves korban hagyhatja abba a munkát, 34 százalék azonban úgy gondolja, hogy csak 65 éves kora után mehet nyugdíjba. Globális szinten optimistábbak az emberek, háromszor annyian bíznak a 60 éves kor előtti nyugdíjazásban, mint Magyarországon. A többség azonban világszinten is arra számít, hogy legalább 63 éves koráig dolgoznia kell majd.

A felmérésben azt is vizsgálták, hogy a munkavállalók milyen körülmények mellett vállalnának hosszabb ideig munkát. A legfontosabbnak a fizikai és pszichés megterhelés csökkentése bizonyult a magyarok számára, ezt a kellemesebb munkahelyi légkör, a rövidebb munkaidő és a nyugodtabb munkabeosztás követte.

A világszerte 200 000 munkavállaló megkérdezésével végzett kutatás eredményei szerint globálisan a legtöbben az informatikai szektorban szeretnének dolgozni, a megkérdezettek 56 százaléka vállalna munkát valamilyen IT vállalatnál.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Akar a rohadalom ! Én már most nyudíjas akarok lenni :-))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@verőce21: Muszáj a kútba ugrani, mert valaki azt mondta, ugorj a kútba?
Desischado
Megnyugtatok mindenkit, mire odaérünk, már 80 felé lesz a korhatár! Hogy nincsenek munkahelyek, az már bagatell. Mert Abszurdisztán ebben is jobban teljesít! És egyébként is minek kell ezen agyalni? Rég nem lesz nyugdíj, mire mi korban odaérünk! Akkor meg minek a vita? Majd a vezír gondoskodik a nyugdíjunkról! Hogy szakadna rá az ég!
verőce21
@kkalman: Kinemszarjale Európát, ha mi cigányok vagyunk? :)
Nil
Akarnánk - de negyven fölött már nehéz - hacsak nincs valami különleges jó tudásod- vagy jó kapcsolati tőkéd.
HAtvan éves korára a többség már belerokkant az életbe - én nem szeretnék olyan buszon utazni amit 70 éves ember vezet, vagy az unokámra se vigyázzon egy öregasszony akinek már csökkent a türelme és a figyelme Persze ha valaki szeret a munka frontján harcolni az tegye ... de elveszi a fiatalok elől a lehetőséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.