Nem kell ügyeskedniük a vasárnap mandátumot szerzett EP-képviselőknek ahhoz, hogy havonta négymillió forintot keressenek a következő öt évben, de aki hajlandó kihasználni az Európai Parlament bőkezű rendszerének kiskapuit, ennél többet is összeszedhet – írja az Origo.

Az öt éve bevezetett szabályok szerint az EP mind a 766 képviselője azonos juttatásokban részesül. Ha az új parlament nem változtat a szabályokon, akkor az idén a havi fizetésük bruttó 8020,53 euró lesz (ez 304 forintos árfolyammal számolva 2 438 241 forint). Ebből a képviselőknek közösségi adót és balesetbiztosítási járulékot kell fizetniük, így 6 250,23 eurót, azaz kicsivel több mint 1,9 millió forintot kapnak kézhez – olvasható az Origo cikkében.

A képviselők a fizetésükön felül napidíjat is kapnak azokra a napokra, amikor igazoltan Brüsszelben vagy a strasbourgi plenáris üléseken vannak. Mégpedig nem is keveset: napi 304 euró, azaz közel 95 ezer forint jár nekik az költségeik fedezésére.

A képviselők a munkával járó egyéb költségeikre – irodabérlésre, számítógépekre, telefonszámlákra – is kapnak költségtérítést. A költségtérítést csak egyszer kell igényelni, és onnantól kezdve automatikusan utalják a képviselőnek a havi 4299 eurót, azaz 1 306 896 forintot – írja a lap.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Ilyen dajcskijaf@szom tompikáknak nagyon kell...
Most beszállt a szöke modortalan morvai nagyasszony is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
postamester
De volt bátorságod hozzá, hogy figyelmeztesd...
Az ilyen veszélyes, és sértö lehet a válasszal...
barew7
Az pedig csak hab a tortán, hogy minden eurocentet, ami kifzetésre kerül a képviselőknek, azt bizony a delegáló országnak kell kifizetnie!!!
Szvetlana
@m.macskosz: @postamester: nekem sem tetszik ez a nick név. Milyen ember az, aki ilyen név mögé bújik?Azt hiszem, csúnyán le leszek tolva:((
m.macskosz
@Szvetlana: Nekem küldött privit. az új nickje

mert
postamester
A legújabb csemege:
ATV 2014.május 27 20:45 Európa választ c. müsorban
Pelczné Gáll Ildikó ( fidesz EU képviselö )
rosszabb, mint a szöke Morvai Krisztina... Beszélni nem tud,
Simon ugy irányitja, ahogy kell, beszól, a Nö köpni nyelni nem tud.
És a betanult szöveget mondja, mondja, mondja... A kényes kérdések
elöl bujkál...Igazi jót választott a sok birka !!! Megérdemlik !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.