Miskolc képviselő testülete május 8-án szavazta meg azt a rendelet, miszerint azok az önkormányzati bérlakásban élők, akik vállalják, hogy elköltöznek a megyeszékhelyről és öt évig nem költöznek vissza, kapnak 1,5-2 millió forintot.

Most az történik, hogy Nyékládháza és Mályi vezetői aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a miskolci önkormányzat helyezze hatályon kívül a rendeletnek ezt a kitételét, szerdán pedig Kazincbarcika is csatlakozott hozzájuk – írja a 444.hu.

A kazincbarcikai javaslat ezt tartalmazza: Önkormányzataink kinyilvánítják, hogy nem támogatják azt, hogy bármely önkormányzat a szociális jellegű problémáinak megoldását a szegénység exportjával oldja meg" (...), Miskolc "a saját önös céljainak elérése érdekében más önkormányzatokat hátrányos helyzetbe hozza, azzal, hogy a számára nem kívánatos személyeket a város közigazgatási határán kívülre költözteti. Ez a döntés a településeiken egyébként is meglévő súlyos szociális gondokat még inkább fokozná.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Így kell egy problémát drágán és ostobán megoldani, az egyébként kezelhetetlen és együttélésre alkalmatlan egyéneket rászabadítani a falvakra ahol sok az idős ember! Hol vannak ilyenkor a cigány vezetők,például a fityesz dísz cigánya miért nem keres megoldást a problémára? Megint a normálisan élő cigányokra haragítják az embereket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.