A Csongrád megyei Bakson, a Mária-telepen 1200 fős, ballagással összekötött születésnapi mulatságon ünnepelték az egyik búcsúzó óvodást – írja a Délmagyarország. A leendő kisiskolást a faluház előtt 13 méteres limuzin és Kis Grófo várta.

"Elérkezett a ballagás napja, az a nap, amely meghatározza a gyermekük életét" – mondta a búcsúzó óvó néni szombaton a baksi Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ballagásán.

Limuzinnal ballagott a baksi óvodás

A Délmagyarország szerint az útravalót egy család nagyon komolyan vette, 13 méteres limuzint küldtek a leendő kisiskolásért. A kétórás ballagási műsor végén a gyerekek a faluház előtt egy-egy lufit engedtek fel, így búcsúztak el az óvodától. Ahogy az utolsó is felszállt, Kozák László, azaz Kis Grófo és zenekara rázendített, a romák selyemvirágok tucatjaival halmozták el a 6 éves óvodást.

A kislány nagypapája intézte állítólag a különleges meglepetést, aki pezsgőt, zenekart, és egy Hummert is hozatott a baksi faluház elé, otthon ökröt sütöttek, az esti bulira pedig még Gáspár Lacit is elhívták.

"Egybeesik a ballagás az egyik családtag 60. születésnapjával. Ezért a nagy felhajtás" – mondta egy baksi férfi, amikor a 2000 lelkes zsákfaluban rendezett 1200 fős nem mindennapi mulatságról kérdezte a lap.

A helybeliek úgy tudják, a ballagó óvodás egy házat is kap ajándékba. A családot de nem akartak nyilatkozni.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Van olyan cigány aki az unokája ballagására limuzint rendel, van olyan cigány aki stadiont épít magának.
Melyik a jobb?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
@kórókárókatona: ,,...és igenis más fontos egy cigány ember életében , mint egy fehér embernél."

Tökéletesen igazad van, komám.

,,...akkor majd elvesszük a népektől. de a gyerekemet akkor is megetetem."

Erre kellene végleges megoldás!
Desischado
Ezek azt sem tudják, hogy rázzák a rongyot,a rengeteg ember meg egyik napról, a másikra él! Ez aztán az egyenlőség!
Szvetlana
@Desischado: Tulajdonképpen van magyarázat a ballagási rongyrázásra: ez a kislány életében először és utoljára fog ballagni, tehát meg kell adni a módját!
Desischado
@Szvetlana: De nem ennyire. Milyen világképe lesz ennek a gyereknek? Meg lehet szépen is adni a módját, a rongyrázás nem helyettesítheti a bensőséges, szeretetteli családi ünnepet!
Szvetlana
@Desischado: Világképe??? Jaj de aranyos vagy, ne menj ennyire messzire:))
( a fenti kommentemben nem vetted észre a rezignált humoromat :))
Desischado
@Szvetlana: Tévedsz, szarkasztikus voltál, észrevettem. De kérdem tőled, milyen lesz egy ilyen gyereknek a lelke? Úgy elrontják, hogy normális gondolkodása és világképe sosem lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.