Állítólag csak helyszíni bejárást tartottak, a helyiek viszont megfélemlítőnek tartották az akciót. Miskolc egyik nyomortelepén, az úgynevezett számozott utcákon vonult végig egy 30-50 fős csoport péntek délelőtt, köztük Jakab Péter és Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselői, valamint Zagyva György Gyula, aki az előző parlamenti ciklusban a párt országgyűlési képviselője volt – tudtuk meg Botos Ferenctől, a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat képviselőjétől. A nyomortelep (amelyről szóló riportunkat itt olvashatja), májusban azzal került be a hírekbe, hogy a helyi Fidesz azt javasolta: a szegényeket költöztessék ki a helyi falvakban lévő, magasabb komfortfokozatú ingatlanokba, amiért cserébe kapjanak 1,5-2 millió forintot. A „visszaszivárgások és visszaélések elkerülése érdekében” az így megvásárolt ingatlanra ötéves elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznének be – szólt a javaslat. Ezután megkezdődött az egymásra licitálás a helyi Fidesz és a Jobbik...

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

a.a
Többször elolvastam a Fidesz javaslatát (hogy jól értelmezem?) Ingyen költözhetnek magasabb komfortfokozatú házba, és még kapnak 1,5-2 millió forintot?
Be kell szereznem jó pár tubus barnítókrémet..
Meine Ehre heisst Treue
@a.a: A városon, tehát Miskolcon kívülre kell(ene) vándorolniuk; így akarnak tőlük megszabadulni.
Az ötlet alapjában véve nagyon jó, hiszen rendkívül pozitív és hasznos, ha ezek az elemek eltűnnek a településről, ám a történet pénzügyi részét nem így kellene megoldani.
Pénzt kizárólag azoknak kellene juttatni, akik jogszerűen élnek ott.
a.a
@Meine Ehre heisst Treue: Azért kiváncsi lennék azoknak a véleményére is, akiknek a környezetébe akarják kitelepíteni ezeket a családokat.
Meine Ehre heisst Treue
@a.a: Az borítékolható...
Egyébként a város vezetősége számára az ő véleményük nem szempont.
a.a
@Meine Ehre heisst Treue: Ez az, hogy mindenki tudja, hogy mi lesz akkor, ha kiköltöztetik õket a környezõ falvakba - elértéktelenednek az ingatlanok, az ottani lakosok nyugalmának vége. A cigányok meg jót röhögnek, hogy ezért még pénzt is kapnak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.