A szocialista Hunvald György lemondott a párt VII. kerületi elnöki pozíciójáról és bejelentette, hogy polgármesterjelöltként sem indul az őszi önkormányzati választáson. Ezt az MSZP kedden közölte az MTI-vel.

A közlemény szerint bár Hunvald Györgyöt a kerületi szervezet politikailag rehabilitálta azzal, hogy elnökké választotta, mégis úgy döntött: nem szeretne terhére lenni a társadalmi nyitást végrehajtó MSZP-nek.

Az MSZP VII. kerületi szervezete június közepén választotta elnökké Hunvald Györgyöt, a kerület volt polgármesterét. Korábban sajtóhírek szóltak arról, hogy az erzsébetvárosi szocialisták őt akarják indítani a polgármester-választáson.

A Kúria kedden egy évre változtatta harmadfokon Hunvald György börtönbüntetését az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben. A Kúria a büntetést a hűtlen kezelés ügyében felhozott vádak elkülönítése után mérsékelte, azzal a kitétellel, hogy a Szegedi Ítélőtábla köteles határozni a még jogerősen el nem bírált vádpontokban.

A másodfokú bíróság egyébként két évre eltiltotta őt a közügyektől, és az ítélet ezen részét nem érintette a kúriai döntés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.