Százmilliókat költ az állam – és a diákok – olyan diplomákra, amelyek gyakorlatilag a kukában landolnak, más szakokkal viszont már az egyetem alatt el lehet helyezkedni – írja a hir24.hu.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Haaat, nekem a smittpaja bacsi doktoratusa akkor is ertektelenebbnek tunt volna, ha igaszi lett volna, mert el sem tudom kepzelni, hogy valaha is egy szinten lesz valaki mondjuk egy dr. XY kutatoorvossal, egy olyan valakievel, aki mondjuk a "focilabda gombolyusege napjainkban es az oegyiptomiaknal" c. orokerteku diplomamunkaval smuzolta fel magat a doktori cimig.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Értéktelen--mint olyan.Csalásokkal--ügyeskedésekkel,"szerzett" diplomák--mivel kemény borításuk van--oda való gazdáikkal együtt.
karma1
Szerintem kellenek a diplomasok, csak a szakokban van aranytevesztes: talan nem kellene annyi kozgazdasagi elemzot, konyvtarszakosokat kikepezni, na meg most majd jon a diplomas tornasz-doktoratus is,... En inkabb azt kepzelnem el, hogy a produktiv szakokon, nem az elmeleti, analitikus szakokon kepeznenek ki meg tobb diplomast.(Gondolok itt az orvosokra, mernokokre, tanari, nyelvtanari diplomasokra, akikbol igenis sosem eleg...

Ne feledjuk, Magyarorszag adta egy idoben a legtobb Nobel-dijast a vilagnak, egy csomo felfedezes, ujitas tolunk indult el.
Valahogy ezen a teren is vissza kene kapaszkodni a banyaszbeka feneke alol, ahova a kormany letuszkolt bennunket,...
szaboria1
@bretagne: Itt környezetembe két olyan fiatalt ismerek akik a diplomájukkal nem mennek semmire és más területen dolgoznak az egyik eladó egy ruha boltban a másik meg ügynök lett egy nyomdánál.
SpamKontroll
@szaboria1: NNah, nekem van egy sógornőm. (azt hiszem azt hívják sógornőnek) A barátom húga.

Bölcsész és jogász, angolul, olaszul beszél, tárgyal.

A szülei egész életében nyomták, hogy "diplomás értelmiségi" legyen, pedig ő igazából nem tudta, hogy mit akart.

Aztán el kezdett hobbi szinten édességeket gyártani.

Nagy sikere lett, aztán most saját boltot nyitott...

NNah, tehát végülis 2 diplomával cukrász lett.

Én nem állítom, hogy egy csoportja a diplomásoknak nem tudná szuperül használni a tanultakat, akár szakmailag, akár véleményalkotásban, de hogy sokszor teljesen feleslegesen járnak főiskolára, az biztos.

És ráadásul sokszor pont az történik, hogy "hát én diplomás vagyok, akármilyen munkát nem vállalok el... "

A húgomnak is 2 diplomája van, 3 évig volt tavalyig munkanélküli...
Mást nem halllottunk, csak hogy amikor volt munkája, akkor az miért nem volt jó neki, amikor meg nem volt "nincsenek is értelmes ajánlatok".

És ráadásul nála az is gond, hogy annyira művelt, hogy - szerintem - a párválasztásnál is annyira válogatós, hogy 35 éves koráig még senkivel nem élt együtt.

Egyszerűen érezni rajta, hogy "fél méterrel a föld felett" jár.

Pedig néha látom, hogy az e-mail boxa tele van válaszokkal, mert amúgy csinos, de valahogy túl "igényes".
Vagy nem tudom.
bretagne
@szaboria1: Tudom, ezek sajnálatos dolgok. Sokáig itt még nem lesz megoldás!
evacica
Hajjaj hol van az az idő, amikor rangja volt a világban a magyar diplomásnak! 56 ban kapkodtak értük külföldön. Hol vannak azok a nagy egyéniségek a felsőoktatásban akikre felnéztek a hallgatók nagy tudásuk miatt, /tisztelet a kivételnek/ ma boldog boldogtalan óraadó lehet egy felsőoktatási intézményben ha jó kacsolttal rendelkezik.Abban sem vagyok biztos, hogy szüksége van az országnak ennyi felsőoktatási intézményre. Arról nem is beszélve, hogy ezekbe megfelelő tudással rendelkező oktatói gárdára lenne szükség, és nem biztos, hogy rendelkezünk ezzel. Abban sem vagyok biztos, hogy szükséges ennyi művészettörténészt, politológust, szociológust pszichológust képezni és folytathatnám a sort, hogy amikor végeznek az elhelyezkedés lehetetlen számukra. Valahol nagyon elrontottuk, de nem most sajnos már évtizedekkel ezelőtt Bizony változtatni kéne ezen, persze azoknak akik értenek hozzá, s nem azoknak, vagy annak aki kikiáltja magáról, hogy majd ő megmondja! Az ország jövője múlik azon, hogy milyen lesz a jövő generációja. Ez az ország jobbat érdemel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.