"Élő ember normálisan, amikor még nincsen tudatmódosító szer hatása alatt, nem beszél úgy, hogy a fejlesztési irányok azonosítva vannak" – mondta Kósa Lajos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletének,  Solymár Károly Balázsnak. Ennek ellenére a Kósa által vezetett honvédelmi bizottság kiadta az engedélyt Solymárnak, hogy ne kelljen nyílt pályázatot kiírni az e-matrica és e-útdíj rendszer, következő 5 évben elkölthető 12 milliárd forintjára.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a következő 5 évben 12 milliárd forintért fejlesztené az e-matrica és e-útdíj rendszert úgy, hogy az ellenőrző kapuk traffipaxként is működnének. Azt viszont nagyon szeretnék elkerülni, hogy ehhez nyilvános pályázatot kelljen kiírniuk. Már van is egy cég, amelyiknek szívesen kiadnák a 12 milliárdos megbízást, de a nyílt pályázat mellőzéséhez törvény szerint a parlament honvédelmi bizottságának engedélye kell. Ezt a bizottságot Kósa Lajos vezeti.

A 444 összegzése szerint nem csupán a közbeszerzés elmaradásával van probléma, de a tervezet adatvédelmi aggályokat is felvet. Sőt, idézik a bizottsági ülés jegyzőkönyvét, amelyben rögzítették, hogy Kósa Lajos is az orwelli Szép új világ eljövetelét vizionálja: "Mert ha akarom, akkor ezt egyébként úgy tudom üzemeltetni, hogy minden létező gépjárműmozgást real-time-ban tudok figyelni. És akkor már csak egyetlenegy dolog van hátra: olyan tévé legyen, amit nem szabad kikapcsolni, és akkor az figyeli azt, hogy a lakásomban mit csinálok, és eljött a szép új világ."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.