A magyar kormány Szentmihályi Szabó Péter szélsőjobboldali publicistát jelölte Magyarország római nagykövetének. Első meghallgatására már sor is került a parlament Európai Ügyek Bizottságában, mely személyét elfogadta. A hónap végén a Külügyi Bizottság is meghallgatja a jelöltet.

"Vajon miben lehet kiváló Szentmihályi Szabó Péter 69 éves író, hogy olasz nyelvtudás nélkül lehet római nagykövet?" – teszi fel a kérdést a Fideszfigyelő blog, majd sorakoztatja az ellenérveit: "Ugyanis sosem dolgozott diplomataként. Igaz, a fideszes Magyar Hírlap publicistájaként Orbánt a külföldi kritikáktól is mindig megvédi. Korábban Csurka Magyar Fórumába és a Kárpátiába is írt, amit Zs. Kárpát Dániel jobbikos képviselő szerkeszt. 2007-ben egy Gárdaavatáson adta elő a "Magyar Gárda" című versét, ami a nyilasok által használt köszönéssel zárul: "Bátor férfiak, büszke nők – adjon az Isten szebb jövőt!" A jobbos író kinevezését volt, aki úgy kommentálta: „életművének erősen kétséges színvonala miatt Kossuth-díjat nem kaphat, így a kormány egy nagyköveti poszttal próbálja díjazni eddigi szolgálatait”. 

A Szentmihályi Szabónak szánt új szerep az Orbán-kormány szélsőjobboldali elkötelezettségét igazolja. A Demokratikus Koalíció úgy véli: "Nem egyszerűen a Jobbiknak tett engedményről van szó, hanem a Jobbikkal kötött koalícióról, amit különösen veszélyessé tesz, hogy az most Magyarország Európa-politikáját is meghatározni látszik."

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Fogalma nincs a diplomáciáról,
nem beszél olaszul,szélsőjobbos,
69 éves ...abszolút esélyes a posztra...

...Orbán Viktor kinevezési tendenciáit tekintve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.