Másfél évig nem akar hozzányúlni az alapkamathoz a Monetáris Tanács. Ha valami drasztikus nem történik, akkor 2,1 százalékos marad az irányadó ráta.

A betétekben elhelyezett megtakarításaink reálértéke, vásárlóereje így jó eséllyel csökkenhet az előttünk álló időben, de ugyanez igaz a szintén rekordalacsony hozam mellett forgó állampapírokra is, legalábbis a rövidebb lejáratokon – mondta az Origónak Somi András, az Investor elemzője.

Az elemző úgy véli, ha betesszük a pénzünket egy betétbe, akkor lejáratkor nem biztos, hogy a kamatokkal együtt ér majd annyit, amiért érdemes befektetni.

Az elemző úgy véli, mindez azt is jelenti, hogy muszáj magasabb hozammal kecsegtető, de emiatt valamelyest magasabb kockázattal járó alternatív befektetési lehetőségeket keresni a korábban jól bevált, alacsony kockázatú eszközök helyett.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@Nil: :-) Az én pénzem mozog ész nélkül!
Először elmegy a postára, onnan a naracomhoz, majd elsétálunk kicsit a bankba. Monnyuk ilyenkor már úgy kimozogta magát , hogy alig maradt belőle , mert ez nem lefogy hanem elfogy. Na szóval a kevéske maradékkal elsétálunk a boltba. De itt már nem ő mozog hanem az én agyam hogy mit tudok venni az erősen lefogyott fizuból...:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Nem értem a dolgot sehogyse. Én nem bankolok, de mikor megyek vásárolni, folyton szembesülök vele, hogy semmire nem elég a pénzem, és nagyon, de nagyon keveset ér!
kkalman
A megtakarításnak (van ilyen valakinek?) legbiztosabb hely a párnaciha.
Yoda69
@Nil: Szerited a bankszamlara tett penz azt jelenti, hogy a penz ott hever a bank szefjeiben?
Ne mondd hogy ennyire egyszeru vagy?! :)
Nil
@bencemacska: Ne a bank hitelezzen - költségeik nagy része a cuki kis irodáikból/székházakból áll FElesleges pénzkidobás.
MA már a bankok nem igazi hitelintézetek - büntetnek ha hamarabb visszafizeted a pénzt és akkor is ha késlekedsz - a feltételek pedig katasztrofálisak és embertelenek.
A megalománia mindenhol csak bajt okoz ...
Nil
Yoda69: nem -a bankszámlára betett pénz azt jelenti hogy valakik nagyon jól élnek mások keservesen megkeresett pénzéből
- hitelezés az a látszatfeladat - ha egyáltalán van
HA az emberek összefognának nem kellene a banki kölcsön - no meg ha az adott szó olyan lenne mint régen - becsületbeli ügy
-és ne gyere a nagyprojektekkel - nem kellenek
szandokan
@Nil: Nem mindegy, mibe fekteted, vagy melyik országban kamatoztatod a pénzedet. Sajnos tény, nálunk a betéteknek nem sok az értelme, még nagy összegek esetén sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.