Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az ATV kérdésére “nagyon nagy”, jó irányba tett lépésnek nevezte a Mol 10 forintos üzemanyagár csökkentését. A miniszter hozzátette: megfontolja a kormány, hogy a szomszédos országok benzin átlagára legyen a referenciaszint. A benzinárstopot továbbra sem zárja ki.

“Úgy tűnik, megértette mindenki, mit szeretne a kormány. Nagyon örülök, hogy a kooperációt választották az ellenállás helyett. Ez egy nagyon nagy, a jó irányba tett lépés, az, hogy elegendő-e vagy sem, a kormány a jövő héten tudja értékelni. A szomszédos országok árai is felfelé mozognak”

- jelentette ki Nagy Márton az ATV  kérdésére egy mai sajtótájékoztatón, arra reagálva, hogy a Mol hétfő délutántól valamennyi benzinkútján 10 forinttal csökkentette a benzin és a dízel árát. A benzin átlagára így 637 forint, a dizelé pedig 623 forint lehet.

Nagy Márton boldog, a Mol engedelmeskedett – Belengette az újabb benzinárstopot is ennek ellenére

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter Fotó: Wikipedia

A régiós árak várhatóan felfelé fognak mozdulni, így van esély, hogy a magyar üzemanyagár szintje közel kerüljön a referencia értékhez – tette hozzá.

“Az jó felvetés, hogy ne a régiós, hanem a szomszéd országok üzemanyag átlagára legyen a referenciaérték”

- mondta Nagy a a kritikákra reagálva, hogy miért a régiós, és miért nem a szomszéd országok üzemanyagár átlagát tekintik referencia szintnek.

“Ezt megfontoljuk” – jelentette ki Nagy Márton az ATV kérdésére válaszolva. Azért is nevezte ezt jó felvetésnek, mert a magyar autósok, a lakosság a szomszéd országokba járhat tankolni.

A benzinárstop lehetőségét ugyanakkor továbbra sem zárta ki a miniszter.

Az ügy előzményei

A nemzetgazdasági miniszter múlt szerdán szólította fel az üzemanyag kereskedőket a Karmelitában, a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón, hogy két héten belül csökkentsék a gázolaj és a benzin árát a régiós átlagárra – különben kemény eszközöket alkalmaz a kormány.

A forgalmazók akkorra már árat csökkentettek, a benziné 647 forint volt, míg a gázolajé 633 forint volt. “Ez nem elég. A benzinnél 27 forint az eltérés, gázolaj esetén 10 forint” – hangoztatta szerdán Nagy Márton.

Az árrést csökkentette a Mol

Most a Mol-kutaknál az árváltozás nem a nagykereskedelmi árak esése miatt következett be, hanem a cég a saját árrését csökkentette – a Népszava értesülése szerint. 

Forrás: atv.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.