A bírósági ítélet szerint a trafikpályázatért felelős minisztériumnak úgy kellett volna átadnia a tenderdokumentációt a DK-nak, hogy abból ki kellett volna takarni a vesztesek neveit. Mivel ez nem történt meg, adatvédelem miatt nem hozhatóak nyilvánosságra az iratok.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól a DK úgy kapta meg az iratokat, hogy abban benne vannak a vesztes pályázók nevei, amelyek viszont nem számítanak közérdekű adatnak, így nem lehet sem nyilvánosságra hozni, sem hozzáférést biztosítani az újságíróknak a dokumentumokhoz, mert azzal jogsértést követne el a DK. 

A NOL a iratkiadási folyamatról így számol be: "Korábban a tárca azzal utasította el az anyagok kiadását, hogy csak manuálisan, fénymásolással lehetett volna biztosítani, hogy a pályázók személyes adatai ne sérüljenek. A munka szerintük időigényes és költséges: így részint a bírósághoz fordultak, hogy az adjon halasztást a tárcának a teljesítésre, másfelől a DK-vak közölték, hogy 25 millió forintba fog kerülni a kért adatok kiadása. A NOL a iratkiadási folyamatról így számol be: "Korábban a tárca azzal utasította el az anyagok kiadását, hogy csak manuálisan, fénymásolással lehetett volna biztosítani, hogy a pályázók személyes adatai ne sérüljenek. A munka szerintük időigényes és költséges: így részint a bírósághoz fordultak, hogy az adjon halasztást a tárcának a teljesítésre, másfelől a DK-vak közölték, hogy 25 millió forintba fog kerülni a kért adatok kiadása. DK korábban jogerősen pert nyert az immáron Seszták Miklós vezette minisztériummal szemben, így bírósági ítélet kötelezte a tárcát, hogy a pályázók személyes adatainak kitakarásával adja át az igényelt értékelési jegyzőkönyveket és az értékelési lapokat a párt képviselőinek. A héten azonban az NFM úgy döntött, mégis kiadja térítésmentesen az iratokat, ám azt nem tudni, hogy miért. Mint ahogy az sem, hogy a gondos fénymásolás ellenére miért maradtak benn az iratokban a vesztes pályázók nevei."

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
De a vesztes hozzájárulásával lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok