Szél Bernadett LMP-s képviselőnő arra volt kíváncsi, mennyibe kerül az új blokkok kiégett fűtőelemeinek kezelése.

A Bétaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló kialakítása 2013 végéig folyó áron 72,5 milliárd forintba került, az éves üzemeltetési költség megközelítőleg 700 millió forint – derül ki Seszták Miklós válaszából.

A miniszter emlékeztetett a Bátaapátiban létesült lerakóra, amelyben Paksról származó, kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékokat – például kesztyűket, szerszámokat – helyeznek örök nyugalomra – olvasható a Napi.hu cikkében.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Mennyi napelemet és szélerőművet lehetne ennyi pénzből támogatni aminek semmi utóélete nem lenne és egy idő után ingyen termelne!!!
coyote3
Itt egy válasz arra, miért olyan fontos a paksi bővítés a nemzeti tolvajoknak.
F_Viktor
"A miniszter szerint olyan megállapodást fognak kötni, amely a lehető legalacsonyabb költséggel oldja meg az atomhulladék elhelyezését."

100 ezer évig üzemelő, kiégett fűtőelemek tárolására alkalmas atomhulladék tároló megépítése nem hasonlítható össze egy stadion felhúzásával, bár borítékolom, hogy Simicska adja majd a legolcsóbb ajánlatot.

"A törvényi rendelkezések értelmében ezzel összefüggésben nemzeti politikát kell kidolgozni, amelyről az Országgyűlés dönt."

Országgyűlés(?) helyett majd "döntenek" a fityeszes szavazógépek, a Wittner Mária féle atomtudósok.

S, hogy mondjak egy számot, az új atomhulladék tárolónak költsége több, mint százszorosa lesz a Bátaapáti lerakóénak.
Igazi Trebics
Kedves szerkesztőkék!
Legalább figyelmesen olvassák el a belinkelt Napi.hu-s cikket!!
"Nem sokat tudott meg az illetékes minisztériumtól az az országgyűlési képviselő, aki arra volt kíváncsi, mennyibe kerül a tervezett új paksi blokkok kiégett fűtőelemeinek kezelése. Az viszont kiderült mennyibe fájt az adófizetőknek az első atomtemető."

Tehát nem igaz a Propeller főcíme!!!
"72 milliárdból épül tároló az elhasznált új paksi fűtőelemeknek"

Bátaapátiban létesült egy lerakó, amelyben Paksról származó, kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékokat - például kesztyűket, szerszámokat - helyeznek örök nyugalomra.
A Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló kialakítása 2013 végéig folyó áron 72,5 milliárd forintba került, az éves üzemeltetési költség megközelítőleg 700 millió forint..."
Vasárnapiiskolás
@Yoda69: esetleg felcsuton.az üres stadion ponjó

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.