Ledózeroltak egy nyomortelepet Miskolc Martin-kervárosi városrészében pénteken, a valamikori tízlakásos Dráva utcai társasházból nyolc önkormányzati lakást már korábban kiüríttek, egy lakást végrehajtással megvásárolta a város, egy családdal azonban még nem tudott megállapodni az önkormányzat, ők még maradtak, lényegében körbe bontották őket.

A felszámolást nagy sajtóérdeklődés kísérte. Kriza Ákos, Miskolc Fidesz-KDNP-s polgármestere a helyszínen emlékeztetett arra, hogy 35 ezer miskolci nevével, aláírásával állt ki az önkormányzat nyomortelep-felszámolási programja mellett, ezen gettószerű terület felszámolása után "megyünk tovább, természetesen az ott élőkkel, családokkal egyeztetünk sorsukról és a bontásról egyaránt".

Ledózeroltak Miskolcon egy nyomortelepet

Hozzátette: elkötelezettek a működő jogrend és a város nyomortelepeinek felszámolása mellett, ebben a küzdelemben nincs visszaút, sosem fognak azoknak a pártjára állni, akik nem tartják be a jogszabályokat, és hosszú évek óta nem fizetik a bérleti és közüzemi díjakat.

Elmondta azt is, hogy a Dráva utcai házakban élőkkel egyenként egyeztetettek, ők más lakásokba költöztek.

A miskolci önkormányzat határozott szándéka, hogy a jogszabályokat betartva jár el, a nyomortelepek felszámolását a szociális érzékenység figyelembe vételével viszi végbe, senki sem kerülhet létbizonytalanságba – tette hozzá a polgármester, megjegyezve, hogy a most ledózerolt épület helyén vélhetően egy kisebb városközpontot alakítanak ki.

A környéken élők közül többen végignézték a munkát, ők örömmel fogadták az évek óta üresen álló romos épületek bontását. Az MTI tudósítójának azt mondták, a háznál kosz és bűz volt, és patkányok éltek az épületben.

Mindeközben tovább tart Miskolcon a romák demonstrációja, sátraik jelenleg is ott állnak a Városházával szemközti téren, valamint az úgynevezett számozott utcákban, ahonnan a héten bírósági végrehajtást követően egy egyedülálló nőtt és egy családod költöztettek ki.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
Helyes! Az utolsót is el kellett volna már takarítani évekkel korábban!
hear
Mennyiből lehet most lelépni az országból és valami szolíd munkát találni külföldön? Válaszokat várok Diploma nélkül jeligére a kiadóba.
dömdödöm
Senki sem kerülhet létbizonytalanságba . Mondotta ! Ez All Right hüje !
Ezek az emberek egyfolytában évtizedek óta létbizonytalanságban élnek ,szóval ez nagyon okos megállapítás volt :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.