Már a rengeteg iratanyag átvételékor kiderült: vonalkódokkal vannak ellátva a trafikpályázatok, ami arra utal, hogy digitalizálták azokat. Most újabb jele van ennek: a minisztérium számítógéppel takarta ki a személyes adatokat – írja a Népszabadság.

Ezzel szemben a bíróságon a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogi képviselete korábban azt állította, hogy nincsenek meg digitálisan az értékelési lapok és jegyzőkönyvek. Feltételezések szerint azért, hogy nehezebben lehessen áttekinteni az anyagokat, valamint a tavalyi bírósági döntést követően ne kelljen azonnal kiadni az iratokat.

A feltételezések szerint más módon is próbálta a Seszták Miklós-féle minisztérium homályban tartani a trafikpályázatokat: "Noha korábban is hihetetlennek tűnt, hogy a pályázatokat nem digitalizálta senki (ilyen adatmennyiséget kezelni e nélkül igencsak nehéz), az átadott trafikanyagokon egyértelműen látszik, hogy csúsztatott a minisztérium, amikor azt állította, csak papíralapú értékelések léteznek" – írja a NOL.

"A lapokon ugyanis digitálisan takarták ki a nem közérdekű adatokat. Persze a tárcának meg lehetett az oka, hogy mégsem egy ötgrammos számítógépes adathordozón adta át a DK-nak az adatokat, hanem inkább elvárta, hogy a párt teherautóval menjen a cirka egymázsányi anyagért a minisztérium Batthyány téri épületéhez. Hiszen papíralapon sokkal nehezebb keresni az adatok között, miközben a kitakarás furcsa hibája miatt (a vesztesek neve mégis látszik a lapokon, holott ezek nem közérdekű adatok) újabb homokszemet lehetett dobni a nyilvánosság gépezetébe."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.