Megnézték, megmérték, nem tudják Tanulmányt tett közzé honlapján az MNB, amiben a külföldre vándorlások munkaerőpiacra gyakorolt hatását vizsgálták. A tételmondatól az derült ki, hogy hiába: "A kivándorlás bérekre, termelékenységre, növekedésre és fenntarthatóságra gyakorolt hatásainak egyenlegét egyelőre nehéz megvonni, ezek részben attól függnek, hogy a kivándorlás üteme a jövőben hogyan alakul, illetve milyen mértékben térnek vissza a külföldön dolgozók a hazai munkapiacra" Ráadásul további bizonytalansági tényezők is zavart okoznak: "A külföldre ingázó foglalkoztatottak számának növekedésével több munkalehetőség áll nyitva, ugyanakkor az aktív népesség létszáma mérséklődik, ami az átlagos termelékenységet csökkenti. Ha a termelékenyebb munkavállalók mennek külföldre, szintén csökken a termelékenység, ha kevésbé termelékenyebbek, akkor nő, így nem egyértelmű a hatás a tanulmány szerint. "

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
Elég, ha annyian maradunk itt, ahányan el tudjuk tartani a hatalmi "elit"-et.
bundi
pl...
nyugdíjrendszer...
nem egyértelmű gondolom a hatás... mert ugye ha csak a 15-20 százaléka dolgozik és adózik külföldön a magyarországi foglalkoztatottaknak (mert ugye őket is beleszámolják az új rendszer szerint) és ugye a nyugdíjjárulékot is odafizetik... akkor ugye nem egyértelmű, hogy a magyar nyugdíjakra az milyen hetást gyakorolhat...
főleg annak fényében, hogy lassan kezdenek ideszokni az ukrajnai nyugdíjasok is...
fn.hir24.hu/penzugy/2014/03/27/ukran-nyugdijakat-fizet-magyarorszag/
soljanka
Korai is. Hiszen még nagyon sokan utalnak át a magyar bankoknak a hitelek miatt.
Sokan szinte csak azért járnak haza, mert még nem tehermentes az ingatlan, így nem igazán tudnak megválni tőle. Aki meg már túl van rajta-mármint a hitelen- eladta, és vitte ki a lét. Egyre több lesz az ilyen, és akkor majd levonhatja a nemzeti bank a mérleget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.