Tényleg bezsebelik a képviselők a millióinkat, milliárdjainkat ? - kérdi Sz. úr Seres Máriától, akit kioktatott az egyik képviselő felesége, mert a költségelszámolásukról népszavazást akar. Az építésznő szerint egyre többen támadják őt.

Forrás: enhirem.hu
Feltöltő: piter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aranyalma123
Ne legyen népszavazás, mert az pár miliárdba belekerülne, de legyen annyi vér a parlament pucájában, hozzon végre egy megfelelő törvényt, amelyben teljesülnének azok az elvek, amelyeket népszavazással akarnának kikényszeríteni.

Nem feltétlenül aranybánya képviselőnek lenni, de szerintem nem is a költségtérítés miatt lehet "aranybánya", hanem a megszerezhető kapcsolatok, a helyzetbe kerülés miatt.

Nekem meséltek egy olyan képviselőrjelöltről, aki még az 1998-as választások idején 10 millió forintnyi magánkölcsönből finanszírozta a kampányát és miután bekerült, sikeresen vissza is fizette és nem járt rosszul ő sem. Ezeket a pénzeket nem csak a költségtérítésből tudta visszaadni.
morva
@aranyalma - Van abban igazság, amit állítasz. Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy kerüljük a drága szavazásokat. Nem ezeken a milliárdokon múlik az ország sorsa, ha nagyon fontos kérdésekről van szó, hangsúlyozom: ha fontosak és nem mondvacsináltak. Ahogy nem a képviselők sumákolásán, mutyizásán, egyesek pénzsibolásán áll vagy bukik, hogy miként élünk. A költségekről el kell számoltatni őket, nincs mese, ugyanakkor abba kell hagyni a gyalázásukat. Nem a politikai osztály viselt dolgai miatt áll rosszul az ország szénája.
piter
Szerintem igenis a képviselők körmére kell nézni, mert bár nem hiszem, hogy mindegyik simlis, azért ne higyjék már, hogy a többiek fölött álnak. Nem árt, ha alázatot, tiszteletet és önmérsékletet tanulnak.
nanena
A szűkebb környezetünkben mindenkinek van ismerős képviselője, vagy ismerősünk ismerőse egy képviselő. Így van elképzelésünk arról, milyen technikáik vannak a pénzünk lenyúlására. Ha emelik az adót, s ebből dupla pénzért építtetik az autópályákat, elsíbolják az önkormányzati ingatlanokat, fenntartanak egy óriási hivatalnoksereget, ahol famulusaik, ill. azok családtagjai, barátai ülnek, az is a mi pénzünk lenyúlása. A képviselők bűne, hogy ezt a rendszert fenntartják és még a haszonélvezői is.
nagyvalika
Egyre-másra kapjuk a "pofonokat": hitel, elbocsátások, gáz...
Nagyon komoly gazdasági átszervezésekre, megszorításokra lenne szükség. A versenyszférában dolgozók már tudják: az idén kevesebb lesz a bevételük és több a kiadások. A közszférának is fel kellene nőnie az adott helyzethez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.