Jelentős költséghatékonysági intézkedéseket léptettek életbe a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV-nél és Magyar Nemzetnél – írja a Nol.hu.

A reklámadó miatt a Magyar Nemzet és a Hír TV is lépéskényszerbe került. Az Index augusztus eleji információi szerint a tulajdonosok már olyan üzleti terveket kértek be, amelyekben azt vizsgálták, fenntarthatóak lennének-e ezek a kiadványok hosszú távon állami támogatás nélkül. A Magyar Nemzet szerkesztőségében az a hír járta, hogy a tulajdonosok részéről fontolóra vették a lap oldalszámának csökkentését, a print- és a legalább harmincfős online-szerkesztőség összevonását.

A Hír TV-nél szeptembertől több műsor megszűnik, köztük a csaknem 150 adást megélt Retrográd, leállítanak, szüneteltetnek legalább hat politikai, kulturális, gazdasági jellegű műsort – olvasható a Nol.hu cikkében.

Az RTL Klubon kívül a reklámadó egyik nagy vesztese ugyanis a Hír TV, amelynek számítások szerint idén hozzávetőlegesen 400 millió pluszadót kell fizetnie.

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője hétfőn arról tájékoztatta az olvasókat, hogy a nehéz körülmények miatt meg kell emelniük a lap árát, amire utoljára 2002-ben volt példa.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nyugodtan megszűnhetne mind a 2 agymosó birkamédia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.