Az elmúlt napokban újra reflektorfénybe került a nyugdíjasok. Több olyan cikk is megjelent, amely szerint egyre kevesebba a magyar nyugdíjas a szigorodó szabályoknak köszönhetően. De hogyan lehetséges az, hogy miközben az ONYF félmillióval kevesebb nyugellátást folyósított az elmúlt években, a nyugdíjasok száma közben mégis nőtt százezerrel? Hány nyugdíjas is él most az országban, és miért ennyire ellentmondóak a statisztikák? A Pénzcentrum utánajárt.

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@1magyar: Ha nem fizet valaki nyugdíj járulékot az nem kap nyugdíjat .Magyarországon 15 év kell ahhoz ,hogy nyugdíjat kaphassál.

Legfeljebb szociális segélyt.
Ez minden hol így van.
Nil
A nyugdíj nélkülmaradtak kint vannak az utcán hajléktalanként nagyrészt bár vannak közöttük akik elég szép nyugdíjjal rendelkeznek.
Én pl nem leszek nyugdíjas, mert a korhatárt felemelték, negyven év fölött viszont nehéz munkát találni ami nem éhbéres tehát valami nyugdíjat is biztosít majd. No meg adigra szétverődik a rendszer hiszen az alacsony fizetések és a sok fekete és közmunka miatt nagyon kevés járulékot fizetünk be a kasszába.Többek között ezért kellene megfizetni az embereket de a vezetőinknek nem célja hogy jól éljünk itt.
A 15 év pedig nem tudom hol működik még senkinél nem hallottam csak hogy nincs meg a negyven éve
Desischado
@Nil: Ehhez nincs mit hozzátenni, így van. Akik a rendszerváltáskor munka nélkül maradtak, és nem tudtak tartósan elhelyezkedni, és csak segély meg közmunkához jutottak, azoknak nem lesz nyugdíjuk. Főleg nem, ilyen alacsony bérrel. Ezt elintézték alaposan!
Yoda69
Nyugdijas nem vesz el csak atalakul - szerintem a a naci fideSS kormany titkokban elhamvassza valahol oket.
mate03
@Yoda69: Nem régen volt évfolyam találkozónk!Ezelőtt ötven évvel húszon nyolcan,végeztünk! Most a találkozón,heten maradtunk! Többször már nem lesz találkozónk!
Yoda69
@mate03: A magyar ember koran hal. A legveszelyeztetebb eletkor az 50-65. Ha valaki ezt tuleli jo eselye van szep kort megelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.