Az MSZP szerint a tartós európai béke legfontosabb záloga az országok közötti együttműködés, ehhez pedig nem szabad további teret engedni a nacionalista szólamoknak. Szanyi Tibor, a szocialisták EP-képviselője erről az Ukrán rejtélyek címmel tartott sajtótájékoztatóján beszélt vasárnap Budapesten.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, veszélyes az a nacionalizmus, amelyet "Orbán Viktor és tettestársa, Vona Gábor" szít Magyarországon.

Szanyi Tibor, az EU-ukrajnai parlamenti együttműködési bizottságba delegált EP-küldöttség alelnöke kiemelte, az Európai Unió radikális lépéseket tesz az orosz nagyhatalmi törekvések megfékezésére, ebben a folyamatban pedig Orbán Viktor válaszút elé került, el kell döntenie: Európa vagy Ázsia felé tart-e. Az EP-képviselő úgy látja, a helyzetet bonyolítja, hogy szerinte a magyar miniszterelnöknek Nyugaton már nincs, Keleten pedig nem is volt tekintélye, a magyar társadalom pedig nem akar kiszakadni az európai közösségből.

Az MSZP-s politikus emellett az EU provokálásának nevezte Navracsics Tibor biztosi posztra jelölését az Európai Bizottságba, mivel szerinte Orbán Viktor azt az embert jelölte, aki lebontotta a modern magyar demokráciát és "anyagi érdekből szabadon engedett egy baltás gyilkost".

Szanyi Tibor elmondta továbbá, hogy súlytalannak tartják a Navracsics Tibornak szánt biztosi posztot, mivel az uniónak közös ifjúsági, oktatási és állampolgársági politikája sincs, megjegyezte ugyanakkor, hogy a "Juncker-bizottság összértékeire" tekintettel igennel szavaznak majd a testületre. "Bár nem sok jót jósolunk" a magyar biztosnak – fűzte hozzá Szanyi Tibor.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sekele
@karma1: Tény, hogy tragikus az ország helyzete. De ezt tudtuk áprilisban is és hogy nem sikerült meneszteni unortodoxiát az a hatalmon marakodó szocik hibája. Ha Szanyi ilyen pontosan tudja mi a baj Orbánnal miért nem adta át a helyét olyan politikusnak akivel nyerni tudott volna az MSZP.
Vasárnapiiskolás
Igyál valamit jóképességű,és fogd a nyúlra.
Manhattan
Navracsics lett a mozdonykerék pumpáló )))
coni
Szanyit se kellett volna kiengedni már a határon túlra, annyira leépült. Többek között ez is oka a Fidesz 2/3-nak, hogy az MSZP nem érzi, az embereknek hiteles új arcokra van szükségük, különben nem mennek el szavazni.
karma1
@coni: Azert azt a mondatat nagyon is elfogadhatonak tartom, amiben leirja, hogy orban nyugaton MAR nem kell, elvesztette a hitelet, keleten pedig sosem volt respektje, es nagy valoszinuseggel nem is lesz.

orbannak elo kell jonni a farbaval, vegul is ki mellett all ki, pedig valojaban semmi valasztasi lehetosege nincs, csak az Unio es a NATO, es ezzel egyutt a biztos nyugat...
kkalman
Szanyi kapitánynak is el kellene gondolkodni, ha van még mivel, azon, hogy nem kellene-e visszavonulni a közélettől. Épp olyan zavaros, mint bármelyik fitymaszos kollégája.
sekele
@karma1: Tény, hogy tragikus az ország helyzete. De ezt tudtuk áprilisban is és hogy nem sikerült meneszteni unortodoxiát az a hatalmon marakodó szocik hibája. Ha Szanyi ilyen pontosan tudja mi a baj Orbánnal miért nem adta át a helyét olyan politikusnak akivel nyerni tudott volna az MSZP.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.