Magyarország gáztárolóinak jelenlegi feltöltöttsége és tárolókapacitása bőven elegendő ahhoz, hogy akár egy rendkívüli helyzetben is fedezze a lakossági és vállalati szükségleteket – jelentette ki Áder János köztársasági elnök a portugáliai Bragában kedden.

Az államfő azt követően nyilatkozott magyar újságíróknak, hogy nyolc másik európai uniós tagország elnökével megvitatta az európai energiaellátás helyzetét.

Mint mondta, a tanácskozáson is elhangzott, hogy Magyarország eleget tett uniós kötelezettségeinek, és teljesítette azt az irányelvet, amely szerint kétirányúvá kell tenni a gáz áramlását ott, ahol műszakilag lehetséges. Hozzátette, hogy ennek köszönhetően Magyarország szükség esetén tud gázt szállítani Horvátország és Románia irányába is. Felhívta a figyelmet arra, hogy fordítva viszont ez nem működik, mert a másik oldalon a szükséges berendezések nem épültek meg.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Igen ez igy van. Mert már tudjuk, hogy az Orbán álltal hatalmas pénzért megvett tárolókban annyi gáz van csak amennyi Magyarországnak elég. Amúgy állítólag félig sincs. namármost, lesz még egy telünk ? vagy ez már jelent valamit.?
Ja igen. Azt is mondják, hogy ha nem töltik fel a tározok amelyek a földben vannak, megrongálodnak és kevesebb lesz a befogadó képességük. Hát nem morfondirozok tovább.
hetöndöe
Mer a Záder az tudja ám,mint a Hofi anyósa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.