Rövid távon komoly kockázatok fenyegetik a régió országait – állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) friss jelentése. Bár a magyar gazdaság számai szépek, még mindig a külső sokkokra érzékeny gazdaságok között tartják számon. A makrotrendekben jelentősek a különbségek a kelet-közép- és délkelet-európai régióban (KKDKE) az IMF szerint. Miközben a belső kereslet az emelkedő fogyasztásnak köszönhetően kezd helyreállni, a növekedés összességében továbbra is kiábrándító és mindenhol lassul a kelet-közép-európai (KKE) régiót leszámítva. Itt Magyarországot emeli ki az IMF jelentése, ahol a megugró beruházások és a csökkenő munkanélküliség húzta a növekedést. A balti államokban a növekedést a kedvező munkaerő-piaci kondíciók segítettek.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Mióta Orbán kiebrudálta az IMF-et az országból azóta ezek is csak a kormány számait kénytelenek olvasni.
Egy tanácsot elfogadhatnának, elemezzék az EU statisztikai hivatalának átfogó adatait is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Hát ha a kormány adataiból dolgoznak, akkor nem a valós helyzetet ismerik, az fix!
JAJMÁR
"Itt Magyarországot emeli ki az IMF jelentése, ahol a megugró beruházások és a csökkenő munkanélküliség húzta a növekedést" - köszönjük eu., - és a munkahelyeket is, meg az onnan érkező béreket :)
Hát, erről van szó !
Ellentétben a balti államokkal, ahol a "növekedést a kedvező munkaerő-piaci kondíciók segítették". A makroadatok lehetnek szépek. Mögéjük kell nézni...
verőce21
A következetes gazdaságpolitika meg kell, hogy hozza a pozitív eredményeket! - az "unortodox" gazdaságpolitika még gyorsabban - tanulhat még tőlünk az IMF!
szaboria1
@szandokan: Amíg nem tisztességes statisztika készül így kénytelen arra reagálni. Csak emlékeztetlek arra, hogy a télen iskolapadba ültetett közmunkásokat is dolgozóknak jelentették statisztikailag.
hetöndöe
Már csak az a kérdés,az IMF mikor hazudott,mikor lehülyézte Viktorkáékat,vagy amikor dicséri.:-))
Látom,itt is elszabadult a narancsköd rendesen.
EcsiAntal
@F_Viktor: az utóbbit is teszik --mindig is a londoni elemzők számításait veszi figyelembe az IMF és azok után hozza meg jelentéseit !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.