Benyújtotta a Fidesz a parlamentnek azt a módosító indítványt, amellyel gáláns jótevőként saját, újabb sarcukon puhítanának egy kicsit.

Eszerint az internetadó felső korlátja – hasonlóan a telefonadóhoz – magánszemélyeknél havi 700 forint, üzleti előfizetőknél pedig havi 5 ezer forint lenne – közölte az előterjesztő Rogán Antal hétfőn, újságírók előtt.

A frakcióvezető szerint a szolgáltatók pedig azért nem fogják áthárítani az adót az emberekre, mert a "javaslatuk egyértelműen kimondja, hogy az adó alanya a szolgáltató, nem pedig az előfizető."

Parlamenti felszólalásában a netadó szükségességét ennél is zavarosabb logikával vezette le Rogán, aki úgy kombinált, hogy az internetadó az internet elterjesztését fogja segíteni, ami pedig új bevételt generál majd a telekommunikációs cégeknek, ami meg ugye majd a költségvetésnek lesz jó. Egészen pontosan:

"A Fidesz képviselő csoportja azt kéri a kormánytól, hogy ahhoz a több százmilliárdos programhoz, amit elindít az internet mindenkihez való eljuttatásáért a kormány, az ott felhasználható uniós forrásoknál ezeket a bevételeket önrészként vegye figyelembe, mert azt gondolom, hogy ezzel nemcsak az internetet juttatjuk el mindenhová, hanem ezeknek a cégeknek piacot csinálunk, akik ebből még nagyobb nyereségre tesznek szert, ennek a nyereségnek egy részét igazán befizethetnék a költségvetésbe."

120 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Rogán krétával húzott egy vonalat a földre, aki át tud bújni alatta, annak nem kell netadót fizetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@bencemacska: Vannak olyan emberek, akiktől még a levegőt is sajnálom. Nem alaptalanul.
mate03
@szandokan: Várjuk meg a szerda estét! Ha neked lesz igazad,bocsánatot kérek! De ha nem? Remélem tudod mi az illem!
verőce21
A suttogómódban működő propagandagépezet olyan hatékonynak bizonyul, hogy sikerült elhitetni az emberekkel, hogy ők, az emberek fizetik meg az internetadót.

Bízom benne, hogy a Békemenet segít tisztázni mindenki számára, hogy az internetadó bizony a rezsicsökkentés része, és mindnyájunk üdvére vezetik be. Ettől lesz olcsóbb és ellátottabb szélessávú internettel az ország. Talán a szolgáltatók is belátják, hogy az adófizetés a fejlődésük motorja. :)
csip-csop
te bunkò Rogàn! ha nincs compiuter otthon, akkor nem kell az internett se! ezt nem tudtad? ha nincs Jokè nem kell a lò se!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.