Különválik az Együtt és a PM, a szövetség a jelenlegi formájában megszűnt – mondta az Indexnek Karácsony Gergely, a PM társelnöke, miután a PM taggyűlése vasárnap úgy döntött, hogy a párt a továbbiakban önállóan politizál.

Az index.hu vasárnap esti cikkében az áll, hogy Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése vasárnap úgy határozott, hogy a párt önállóan folytatja, ez pedig azt jelenti, hogy megszűnik az Együtt és a PM között az eddigi együttműködés, amelyet a választások előtt kötött a két párt.

A PM a Facebook-oldalán is közzétett politikai nyilatkozatban azt írja, hogy a PM a továbbiakban önállóan politizál, de "mind az Együttre, mind az összes hiteles és demokratikus pártra továbbra is partnerként tekintünk". Ez a PM-esek szerint azt jelenti, hogy folyamatos lesz közöttük a párbeszéd, és konkrét ügyekben készen állnak az együttműködésre.

Karácsony Gergely, a PM társelnöke az Indexnek megerősítette, hogy ezzel a döntéssel az eddigi formájában lényegében megszűnt az Együtt-PM szövetség. A döntésről a PM tájékoztatta az Együtt vezetését.

Szigetvári Viktor, az Együtt vezetője az Indexnek úgy reagált, hogy szerinte a korábbi egyeztetésekkel ellentétes a döntés.

Szigetvári Viktor szerint az Együtt egy laza, de intézményesített partnerséget szeretne fenntartani, ehhez képest meglepő volt Karácsony Gergely nyilatkozata, hogy megszűnt a szövetség. Hozzátette, hogy az Együtt személyesen szeretné tisztázni a PM döntését.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Ez a baj a baloldallal, képtelenek együtt dolgozni. Kicsit magukba nézhetnének, ha tenni is akarnak valamit össze kell fogniuk, mert egyedül nem megy...
Desischado
Összefogás, határozottság! Ez kéne, addig hiába minden!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.