A kórházak adósságkonszolidációjának első lépéseként a kórházak tartozásait valószínűleg a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetből (GYEMSZI) létrejövő, az intézményekben a fenntartói és tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet, munkanevén Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) veszi át – írta a Világgazdaság kedden.

A lapnak Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára elmondta: az ÁEEK többek között olyan háttértevékenységeket fog ellátni, mint az ingatlanfenntartás, a karbantartás, az őrzés-védelem, a takarítás és a beszerzések bizonyos köre.

A kórházak tartozását központosítják, majd legkésőbb a jövő év első negyedévében rendezik – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy ehhez a Miniszterelnökség fejezetében szereplő 60 milliárd forintos tartozásrendezési előirányzat mekkora része használható fel, úgy válaszolt: ez teljes egészében is szolgálhatja az egészségügyi intézmények konszolidációját.

Elmondta azt is, hogy az adósságok központosítása után tárgyalni szeretnének a beszállítókkal az adósságrendezésről. "Tisztességes, hosszú távon is mindkét fél céljait szolgáló megoldásra törekszünk" – mondta.

Megemlítette, hogy a jelenleginél hosszabb távú keretmegállapodásokat, és bizonyos tevékenységekre koncessziókat is elképzelhetőnek tart.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Miért nem inkább Nemzeti Stadion és Kórházfenntartó Vállalat?
Ilyen hülye neveket csak a KDNP tud kitalálni.
Senara
ÁEEK többek között olyan háttértevékenységeket fog ellátni, mint az ingatlanfenntartás, a karbantartás, az őrzés-védelem, a takarítás és a beszerzések bizonyos köre...ingatlanfenntartás , karbantartás ... jó kereseti lehetőség ! Őrzésvédelem természetesen legyen EGY kézben ! ...takarítás szintén .. a beszerzések csak hab a tortán !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.