Magyarország támogatja az uniós vízumtilalommal sújtott személyek körének kibővítését, illetve adott esetben újabb vagyonbefagyasztások elrendelését – közölte hétfőn Brüsszelben, az ukrajnai válsággal kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor megérkezett az EU-országok külügyminisztereinek tanácskozására.

"A konfliktus nem a gyors megoldás irányába halad" – értékelte Szijjártó Péter az ukrajnai helyzetet, amely a külügyminiszteri eszmecsere legfontosabb témája. A miniszter az aggodalomra okot adó jelenségek közül kiemelte a Kelet-Ukrajnában megtartott "választásokat".

Az EU eddig több lépcsőben rendelt el vízumtilalmat, illetve vagyonbefagyasztást a válságban érintett oroszokkal, illetve oroszpárti ukrán szakadárokkal szemben. Szijjártó Péter szerint az ilyen típusú intézkedések segíthetnek abban, hogy a konfliktust gyorsan és tárgyalásos úton rendezzék. A politikus reményének adott hangot, hogy az uniós értekezleten konszenzus jön létre az érintettek körének kibővítéséről.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Szíjj-ártó kint teljesen mást mond, itthon a muzsikjaiknak meg pont az ellenkezőjét.
tivoli
@Desischado: tegnap, 22:42
Kedves Desischado
Ezt nevezik politikának.

Legtöbb ember azt mondja, hogy márpedig ő az igazságot akarja hallani mindig. Aztán ha egyszer elmondanák neki, csak annyit amennyi rá tartozik, nem többet, talán soha többet nem akar semmiféle igazságról hallani. Inkább az édes tudatlanságot válassza.
Desischado
@tivoli: Számomra csak az egyenes út van, ebből nem engedek! Engem ne tömjenek hazugságokkal!
tivoli
@Desischado: tegnap, 21:14
Kedves Desischado
Minden csak nézőpont kérdése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.