Munkalátogatást tesz Egyiptomban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes november 26-27-én – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Semjén Zsolt látogatása során ünnepélyesen megnyitja a Magyar Nemzeti Kereskedőház kairói képviseleti irodáját, és megbeszéléseket folytat a magyar-egyiptomi kapcsolatok fejlesztéséről, valamint találkozik Egyiptom vallási vezetőivel. Felkeresi a Sínai-félszigeten állomásozó magyar békefenntartó kontingenst, amely a Nemzetközi Erő és Megfigyelők (MFO) misszió keretében teljesít szolgálatot.

A látogatás fő célja, hogy a magyar kormány keleti nyitási politikájának jegyében támogatást nyújtson a kétoldalú együttműködés fejlesztéséhez a legnépesebb arab országgal, a régió egyik vezető hatalmával, amelyhez Magyarországot hagyományosan baráti szálak fűzik – mondta el Havasi Bertalan.

Hozzátette: a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködés lendületes fejlődésnek indult az elmúlt időszakban. A kereskedelmi forgalom bővülésének üteme idén már meghaladja a 30 százalékot, és teljes értéke 2014-ben jóval túllépheti a 200 millió dolláros értékhatárt.

Magyarország megítélése Egyiptomban kiváló, ami többek között annak a több száz szakembernek is köszönhető, akik egyetemeinken szereztek diplomát a korábbi évtizedekben – mondta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Csak múmiát ne hozzon szuvenírnak, van belőle bőven a fiatal demokraták között.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Vasárnapiiskolás: Mi az, hogy hova készül?! Már - talán - vissza is jött!

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=181645
Vasárnapiiskolás
@bencemacska: Engedély nélkül ment...saját pénzen!!!
bencemacska
@Vasárnapiiskolás: ma, 16:39

Hát, ha tudomásul vesszük:

"Ami a tied az az enyém is, ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd!"

elméletét, akkor saját pénzen utazott!!!
Clavigo
Olyan tájékozatlan vagyok...Mit dolgozik Tömjén Dzsozi ??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.