Megerősítette Magyarország államadós-osztályzatait pénteken a Fitch Ratings. A besorolások kilátása továbbra is stabil, azaz maradunk a befektetésre nem ajánlott (bóvli) kategóriában, nem várható felminősítés.

A nemzetközi hitelminősítő jelenleg "BB plusz" osztályzattal tartja nyilván a hosszú lejáratú szuverén magyar devizaadósságot; ez a besorolást egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású kategória alsó szélétől. A Fitch besorolási listáján a forintban kibocsátott hosszú futamú államadósság minősítése ennél egy osztattal jobb, "BBB mínusz".

A Fitch Ratings az európai és az amerikai piaci zárások után, péntek este Londonban bejelentett döntéssel ez évre lezárta a magyar adósosztályzat felülvizsgálati ciklusát, és a többi hitelminősítő 2014-es felülvizsgálati menetrendjében sem szerepel már Magyarország.

Párhuzamos dimenziók

Azt, hogy maradtunk a bóvliban, a Fidesz úgy kommentálta: "A hitelminősítő intézet stabil kilátással erősítette meg Magyarország eddigi adósbesorolását, és egyben elismerte az elmúlt évek pozitív folyamatait".

"A Fitch kedvezőnek ítéli a magyar gazdaság növekedési kilátásait, a munkapiaci folyamatokat, valamint az ország egyensúlyi mutatóit, melyek segítik a külső adósság leépítését, ezáltal csökkentik az ország sérülékenységét" – magyarázta a párt, hogy miért maradtunk a befektetésre nem ajánlott kategóriában, valamint, hogy miért nem helyezték még csak kilátásba sem a felminősítést.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mekkelek
Tehát stabilan bóvli. És ez a hatalmas eredmény?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
A BB+ is a bóvli kategóriába tartozik.
mekkelek
Tehát stabilan bóvli. És ez a hatalmas eredmény?
Desischado
Ezek ezt a siralmas eredményt is sikernek könyvelik el a hívek meg boldogan elhiszik. Pedig ez figyelmeztetés, mégpedig komoly, hogy nagyon nem jó felé haladunk!
Róka Rudi
@dzurinda: Olvasd el a többi hozzászólást, hallgasd meg az utcán tüntető embereket. A kormánynak csak annyí része van az eredményekből, hogy ellopta és ellopja amit cak lehet, abból javítja az állam kasszát és abból megy ( az elátkozott) nyugatra kúrvázni, hangversenyre. Abból épít vagy vesz palotákat ,minden luxussal felszerelve, abból veszi a szerencsétlen éhezők szavazatait. Ezeket olvasd el, gondold át, szorozd meg százzal, aztán örvendezzél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.