Az Egyesült Államok szenátusi elnökéhez címzett levelében fejeztet ki tiltakozását Kövér László házelnök John McCain szenátornak a magyar miniszterelnökkel kapcsolatos "durva, szinte hidegháborús idők hangvételét időző kijelentésével kapcsolatban", egyben arra kérte Joe Bident – aki az Egyesült Államok alelnökeként tölti be a szenátusi elnöki posztot –, segítsen, hogy a törvényhozók és a kormányzati tisztségviselők Magyarországról szóló megnyilatkozásai visszatérjenek a nyugodt mederbe.

Az Országgyűlés elnöke levelében – amelyet szombaton az MTI-hez is eljuttatott – határozottan visszautasította a szenátor által mondottakat.

Azt írta: John McCain minden valóságalapot nélkülöző szavaival megsérti Magyarország szuverenitását, lebecsüli Magyarország választópolgárait, és figyelmen kívül hagyja az emberi méltóság tiszteletének kötelezettségét, mely tisztelet a magyar miniszterelnököt is megilleti.

Kövér László szerint a kijelentés elfogadhatatlan bármely szuverén demokratikus országgal szemben, azzal a szenátor átlépett egy határt, amely a házelnök szerint önmagában is aggasztó atekintetben, hogy hogyan is értelmezi egy nagytekintélyű és befolyásos amerikai törvényhozó az Egyesült Államok szerepét a transzatlanti szövetségen belül, és mennyire tiszteli az Egyesült Államok egyik szövetségesét.

Mindez azonban az Országgyűlés elnöke számára nem lett volna elégséges indok, hogy megszólítsa a szenátus elnökét

- írta. "Levelem megírására az késztetett, hogy úgy látom: John McCain szenátor magatartása brutális megnyilvánulása annak a folyamatnak, melyet egyes politikusok kormányzati tisztségviselők és a kormányzattal nyilvánvaló kapcsolatban álló személyiségek nyilatkozatai, gesztusai, illetve magatartása – különösen az utóbbi időkben – felrajzolnak" – szerepel a levélben.

Ha a folyamat tovább halad, az a házelnök meglátása szerint alááshatja nemcsak a két szövetséges ország kormányzata közötti szükséges bizalmat, de a magyar polgárok hagyományos tiszteletét és szimpátiáját is az Egyesült Államok és annak népe iránt.

A házelnök arra kérte Joe Bident, hogy tekintélyét latba vetve segítsen abban, hogy a törvényhozók és kormányzati tisztségviselők körében a Magyarországról szóló megnyilatkozások visszatérjenek abba a nyugodt mederbe, amely biztosítja a kölcsönös tisztelet és bizalom légkörét.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Miről hablatyol ez a kommunistának, de kapitalistának se jó
koleszos seggnyaló ?
Csak egy megélhetési senkiházi vagy !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Linna
Tisztelt Elnök Úr!
Ez itt egy óvoda, óvodás viselkedéssel, ne tessék aggódni, foglalkozni vele, néhány homokozólapát és kisvödör szétosztása, aztán kész...
egy szürke egér magyar
köhögő bolha
Nem hozzád szóltak Lackó,a csúti Kormit nácizták,legyen ő a faxagyerek! Nem miattunk,önmagáért!
lajospapa
Gondoljatok bele mindezt a nevünkben teszi! 2/3!
Desischado
Már látom McBain-t, amiért rapportra kell mennie Obamához. Ez a köteles tényleg ennyire hülye?! Mi a baj, fáj az igazság? McBain úr még finoman is fogalmazott!
jancsik68
@nyanya001: Pápán ezt a seggnyalót senkinek sem nézik.Ha a nagypapa nem lett volna vöröskatona 19-ben,Lacika egyetemista sem lehetett volna,olyan buta volt a gimiben!!
nyanya001
@jancsik68: Viszont jó koleszos volt.
És segget tudott váltani !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.