A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) szerint a szülők többsége támogatná a drogteszt intézményének bevezetését, ha az nem járna jogkövetkezményekkel. Szerintük egyébként a szúrópróbaszerű drogteszt bevezetése súlyos diszkrimináció lenne.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gödörben
MSZOE ne röhögtess. A szülők vagy ti támogatjátok? Én biztos nem jelenteném fel a gyerekemet, de megoldásokat biztos keresnék, mert a családot teszi tönkre a drogos, sokkal jobban mint az alkoholista régen. Érdekes az ivásra a dohányzásra a gyerekek elcsalására mindig volt idő oktatásokat, ismereteket megosztani az osztályfőnöki órán. Most miért nincs ilyenre lehetőség??? Nem érdeke senkinek csak a szülők még nagyobb terrorban tartása. Lassan kis hazánkban már nem lehet a korlátoktól megmozdulni mégis csak rosszabb minden. Kinek a hibája ez??? A hülyébbnél hülyébb ötleteléseknek, amik nem előre, hanem a csicskagyártásra mutatnak. A közmunka a cél és a fogd be magyar.
"A magyar iskolarendszerben nem folyik drogfogyasztás-megelőzéssel kapcsolatos oktatás. A nemzeti alaptanterv (NAT) és a kerettantervek nem tartalmaz ismeretanyagot a dohányzás, az alkohol- és drogfogyasztás károsító hatásainak megértéshez (Miért nem? Aki összeállította azt vonják felelősségre.). Az iskolai egészségfejlesztő programban egyáltalán nem szerepel drog- vagy kábítószer-prevenció. A tényfeltáró Nemzeti Drogmegelőzési Stratégia nem kínál valódi, rövid távú megoldásokat a kiskorú gyermekek drogfogyasztásának megakadályozására (Miért nem a dílereket hajtjátok???, ne a gyerekeket piszkáljátok. A szülőnek kötelessége észre venni ha baj van, de ezt a tanár is látja, és ha nem a tanárverés a fő célja a kedves szülőnek akkor meg is beszéli a szülőkkel a problémát.), ezért a szülők és a tanulók bevonásával újra kell gondolni. a drogprevenció kérdését. A növekvő drogfogyasztás legfőbb oka a diákok iskolájukkal szembeni elégedetlensége, az iskolai kudarcok sorozata" – írják. Ha a gyerek elégedetlen az iskolával akkor mondjuk tanuljon, járjon sportolni és ne a tanárt zaklassa, aki a szülő helyett próbálja őt nevelni. Ha pedig nem lehet az nem a tanár hibája. Egyes csemeték rossz helyen vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.