És arra is kíváncsi lennék, hogy ki nyeli be a váratlanul megjelenő extraprofitot. Amikor a paraszthajszálnál egy szemernyivel nagyobb összeggel emelkedik az üzemanyagok ára (világpiaci helyzet, forint-dollár árfolyam, OPEC, háború valahol az övezetben stb.), azonnal érkeznek a panaszos hírek. A fuvarozók sajnálkozva jelentik be, hogy fel kell emelniük szolgáltatásuk árát, és bizony ez minden termékben meg szokott jelenni. A leghangosabbak közé a pékek szoktak tartozni, mivel a kemencék fűtőanyagának drágulásával párhuzamosan (plusz a szállítás) ugrik a kenyér és minden sütőipari termék ára is.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

petike
@1magyar: Te is benyaltad a rezsikamut?
Az energiaszolgáltatók amilyen arányban csökkentették a LAKOSSÁGI árakat (viktátor utasítására), olyan arányban emelték a VÁLLALKOZÓI árakat.
Csak ezt a propaganda már nem harsogja, mert szarul nézne ki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@petike: Nem hallottam róla. De a mennyei rezsicsökkentést nem tudják überelni.
Szerencsére ezidáig jó idő volt.
petike
@1magyar: A munkahelyemen a rezsikamu előtt kb 800 ezer volt a gázszámla, most 1 millió.
Ez lehetett az alku a viktátor és a szolgáltatók között. A szolgáltatók asszisztálnak a viktátor hatalomban maradásához a rezsikamu lenyelésével, ha a nyereségük nem csökken. Így aztán a cégekre nyomták rá a bevételkiesést.
EcsiAntal
@petike: NEM kell a kamu !!--talán Te fizeted mint alkalmazott a céged gázát --nem kell beleesni abba a hibába hogy dupláját fogyasztod de csak a felét fizetnétek --de ehhez elég 15 % al több fogyasztás és már eltűnik a csökkentés !!!
papa.49
Rezsicsökkentés= rizsa hazugovics módra, nyelje a nép, bőszen!!!
petike
@EcsiAntal: Szerintem én nem te vagyok. Képzeld, engem érdekel a gázfogyasztásunk, mert tisztában vagyok vele, hogy a gonosz multi is pénzből gazdálkodik, és nekem addig van munkám, amíg a multinak megéri csinálni.
Gondolom te is úgy vagy a munkáddal, mint nagyon sokan, hogy mit érdekel téged, nem a tied, csak az óra előrefele menjen. Ezért sem halad az ország semerre.
F_Viktor
@EcsiAntal: Írod:
"...talán Te fizeted mint alkalmazott a céged gázát..."

Igen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.