Juhász Péter szenvedélyesen tárja nyilvánosság elé a belvárosban elharapózó ingatlanmutyikat. Ezúttal kollégáihoz írt levelét tette közzé a Facebookon. A levelet Steiner Pál szocialista, Losonczy Pál jobbikos és Csonka Krisztián LMP-s képviselőnek juttatta el.

Állítsuk meg közösen a korrupt ámokfutást a kerületben

Tisztelt Képviselőtárs Úr, Kedves Pál!

Az elmúlt hónapokban sorra derültek ki az olyan ingatlanügyek a kerületben, amelyek alapján ma már világosan látszik, hogy évek óta jogszabálysértő módon ad el az önkormányzat ingatlanokat egy maffiaszerűen működő rendszerben.

Kiderült, hogy a belvárosi ingatlaneladásoknál szinte semmi sem volt rendben: a bérbeadások nem voltak jogszerűek, az eladások mögött nem volt gazdálkodási szándék, az értékbecslések nem feleltek meg sem a valóságnak, sem az értékbecslésekkel szembeni követelményeknek, illetve az önkormányzat által adott kedvezmények sok esetben nem jártak volna a vevőknek.

Mint bizonyára előttetek is ismert, az ügyben feljelentést tettem. A kerületben viszont nem történik semmi az ügyek kivizsgálása érdekében. Mi mindannyian azt akarjuk, hogy végre induljon el a vizsgálat, lássuk, mi történt valójában, és ki a felelős mindezért. Ezért kezdeményeztük, hogy álljon fel az ingatlanügyeket vizsgáló vizsgálóbizottság, de ezt a képviselő-testület fideszes többsége leszavazta.

Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy ez az ingatlanbiznisz ma is folytatódik, és a kerület vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt eltussolják. Nem mi vagyunk a vizsgálat és a tisztánlátás akadályozói, de a lehetőségeink korlátozottak.

Úgy gondolom, hogy egy ilyen helyzetben közösen kel követelnünk a polgármester és minden olyan képviselő lemondását, aki ezeket az eladásokat megszavazta, vagy részt vett a döntések előkészítésében.

Meggyőződésem, hogy sem személyünkben, sem pártunk képviseletében nem asszisztálhatunk ehhez a folyamathoz tovább.

Kérdéseim a következők hozzád:

Egyetértesz-e velem abban, hogy Szentgyörgyvölgyi Péternek azonnali hatállyal le kell mondania pozíciójáról?

Egyetértesz-e velem abban, hogy mi magunk mondjunk le a bizottságokban betöltött pozícióinkról, és azonnali hatállyal hívjuk vissza a külső bizottsági helyekről és felügyelőbizottsági pozíciójukból pártjaink delegáltjait, jelezve, hogy sem mi, sem pártjaink nem asszisztálnak ehhez a rendszerhez?

Véleményem szerint ezek a lépések elengedhetetlenek a kerületi lakosok érdekében, éppen ezért pártom és én magam ezt meg fogom tenni.

Az elmúlt 8 évben nagyságrendileg a harmada eltűnt a kerület ingatlanvagyonának. Ha tovább nézzük tétlenül, ahogy a fideszes többség kiárusítja a kerület ingatlanjait, meggyőződésem, hogy szembe megyünk választóink érdekével és akaratával.

Bízom benne, hogy te is hasonlóan látod a helyzetet, és belátod, hogy Polt Péter semmit nem tesz az igazság felderítéséért. Ezért az egyetlen eszközünk a politikai nyomásgyakorlás, hogy megállítsuk a korrupt fideszesek ámokfutást a kerületben.

Tájékoztatlak, hogy az ügy társadalmi jelentősége és politikai súlya miatt mind jelen levelemet, mind válaszodat nyilvánosságra hozom.

Bízva együttműködésedben, várom mihamarabbi válaszodat.

Üdvözlettel,

Juhász Péter

az Együtt belváros-lipótvárosi önkormányzati képviselője

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.