Az előző ciklusban ötven százalékkal növekedett az egyházak által fenntartott iskolák száma – írta hétfői számában a Népszabadság egy, a kormány által kiírt pályázat számaira hivatkozva.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
Észre lehet venni. mert amennyivel többet költ a fidesz az egyházi iskolákra annyival kevesebb jut az állami iskolákra.
Az egyházi iskolákba szegény és cigány gyerekek be se juthatnak, vagy csak nagyon kevés esetben. Őket nem köti a törvény hogy mindenkit fel kell venni etnikai hovatartozás kizárva. Érdekes ugye?
Kisfiamnak felajánlották hogy átveszik az egyik ilyen intézménybe. Egy osztályban a tanulók létszáma 8- 9 gyerek. minden gyerekkel külön órán tudnak foglalkozni. Ez nem semmi. Sőt! Így kellene valahogy megoldani az állami iskolákban is. De nem lehet, mert a tanár örül ha ledarálja az órát.
Egy bibije volt a dolognak. Heti 2 X templom kötelező, + vasárnap. Na ez birizgálta csőrőm. Inkább fizetem a magántanárt. Az egyházi iskolák vadásznak a tehetséges gyerekekre. Megtehetik, mert semmi megkötés nincsen rájuk vonatkozólag.
36
Na. Az már eredmény. 1948 előtt, 60% egyházi 40% M.K. volt az arány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.