A terrorizmus elleni küzdelem nem a pártok, hanem elsősorban a kormány, illetve a hozzá kapcsolódó szervek felelőssége – közölte Vadai Ágnes az ATV Startban.

A Demokratikus Koalíció alelnöke azt mondta, meglepő, hogy mindenkinek most jutott eszébe a párizsi merénylet kapcsán, hogy meg kellene vizsgálni Magyarország terrorfenyegetettségét.

"A terrorizmus elleni fellépés nemzeti, összeurópai és NATO szinten egyaránt fontos, Magyarország pedig ebből akkor sem vonhatja ki magát, ha a terrorfenyegetettsége a nyugat-európai országokhoz képest nyilvánvalóan alacsonyabb, hiszen EU-s határországként Magyarországnak is van dolga abban, hogy folyamatosan elemezze az esetleges kockázatokat" – fogalmazott Vadai. Hazánk terorfenyegetettségével kapcsolatban egyébként kizárólag a kormánynak lehetnek információi – tette hozzá a parlament nemzetbiztonsági bizottságának DK-s tagja. A párt egyébként a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívását kezdeményezi, ahol reményeik szerint a kormány képviselői, illetve a TEK vezetői beszámolnak majd Magyarország terrorellenes stratégiájáról.

Vadai Orbán Viktor a bevándorlással kapcsolatban tett kijelentéséről is beszélt: szerinte a Fidesz-KDNP kormány a Jobbikkal karöltve a terrorizmus elleni küzdelmet arra használja, hogy idegengyűlöletet szítson, és megbélyegezzen más kultúrájú embereket. "Érdekes, hogy éppen annak az országnak a miniszterelnöke tesz ilyen kijelentést, amelyet az ő kormányzása alatt már több, mint félmillióan hagytak el gazdasági okokból" – jegyezte meg Vadai, aki szerint félő, hogy a kormány a terrorellenes harc ürügyén nem csak a külföldiek jogait korlátozza majd, hanem tovább nyirbálja a Magyarországon élők szabadságjogait is.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oroszhegyi
Vadai elvtársnő inkább a vallások iránti gyűlöletszítást tartja előnyösebbnek? engem mélységesen sért a pénzszámoló pájeszos zsidó rabbi, vagy a s-eggbe b-aszott szentháromság, vagy a lógóp-öcsű mohamed ábrázolása, mert ezek fokozzák a gyűlöletet a vallásosak iránt - főként a liberálbolsevik demokratikusok köréből - a véleménynyilvánítási szabadság ürügyén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.