A nemzetgazdasági miniszter a bankokkal való tárgyalást tanácsolja a nehéz helyzetbe jutott devizaalapú autóhitellel rendelkezőknek.

Varga Mihály a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel kijelentette: a bankoknál vannak programok a nehéz helyzetbe került hitelesek megsegítésére, ilyen eszköz lehet például a futamidő meghosszabbítása a törlesztő részletek emelkedésének kivédésére.

A kormányzat kiemelten kezelte azokat a devizahiteleseket, akik ingatlant vásároltak, és azt elveszthették volna, emlékeztetett a miniszter. "Egy autó elvesztése is nagyon komoly problémát okozhat valakinek az életében, de ez talán más eszközökkel áthidalható" – fogalmazott Varga Mihály.

A miniszter elmondta, az államadósságot csökkentették, illetve abban a devizaadósság arányát 50-ről 35 százalékra szorították le, és ez a folyamat szándékuk szerint nem ért véget. Szerinte a svájci frank árfolyamának mindenki számára meglepő változása azért is kevésbé érintette Magyarországot, mert az Államadósság Kezelő Központ az államadósságban a svájci frank alapú tartozásokat swap-ügyletekkel euróalapúvá változtatta.

Magyarország sérülékenységének csökkentésére két mód van, a lakosságnál a devizahitelek kivezetése, az államadósságnál a devizarész mérséklése – tette hozzá.

A miniszter arról is beszámolt, hogy Barcza György, az ÁKK új vezérigazgatójának feladatául szabta a devizaalapú adósság arányának csökkentése mellett, hogy a hagyományos adósság-, illetve kötvénypiacokon túl újakat is keressen, növelje az ÁKK "földrajzi nyitottságát".

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Meine Ehre heisst Treue: @m.macskosz: Miután a saját hiteleiket rendezték 180 Ft. az emberek le vannak xarva, az igazság miatt most nekik is be kellene pengetni a 180 Ft. és a 266 Ft. közötti különbözetet...
A ,,szabad felhasználásúak, meg az autó hitelesek isszák meg az egész kontárkodásnak a levét...
A bankok most már megint erő pozícióból tárgyalhatnak a hitelesekkel, a szemét hazugovics meg a bandája jól kibaxott velünk!!!
Meine Ehre heisst Treue
@m.macskosz: Aha, csak nem lettek átverve. Előre kellett volna gondolkodni, nem azután, hogy aláírtak.
A végtörlesztés pedig mindenki számára adott volt, amiért nem a Führer és rablóbandája a hibás. Ők megadták a lehetőséget, amivel egyesek éltek, egyesek nem.
Meine Ehre heisst Treue
@papa.49: Egyik devizást sem sajnálom: akik annyira hülyék és/vagy felelőtlenek, hogy ilyen pénzügyi konstrukciót vettek igénybe ész nélkül, azok meg is érdemlik a sorsukat.
Senara
Választások előtt ... minden Svájci bankhitelest megmentünk . Még négy év mutyiért . :-(
papa.49
@Meine Ehre heisst Treue: Az igazság az hogy a fütyiszek miután jól bedöntötték a forintot, gyorsan ,,kivívták,, maguknak a 180 Ft. törlesztés lehetőségét, na de akinek nem volt pénze, az éppen azért vette hitelre az autóját, nem Mercit, Suzukit, a lakását, házát nem 600 nm, hanem 50-100 nm mert NEM VOLT ANNYI KÉSZPÉNZE, nyilván nem is tudott élni a végtörlesztéssel, aztán nem sokára már a munkahelyek is elkezdtek rohamosan csökkenni, így csúszik le az ember a családjával, a semmibe...
Talán ha a ,,nagyon szociálisan érzékeny hazugovics,, nem verte volna át a népet a hazugságaival, a pribékjei nem döntögetik naponta az árfolyamot, ha nem államosítanak minden kezük ügyébe kerülő céget nem járnánk itt...
m.macskosz
@Meine Ehre heisst Treue: Ezt már egy párszor túltárgyaltuk egzmással, nem tartom fontosnak, hogy újra elkezdjük. Attól meg végképp nem tudok megnyugodni, milyen szinten hiányzik belőled az empátia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok