Rogán Antal mai nyilatkozata szerint a Gazdasági Bizottság elnökeként magához fogja hívatni a kereskedelmi érdekképviseletek vezetőit, hogy megtudja, miért nem esik a fogyasztási cikkek – például a kifli vagy a kenyér – ára, ha a benzinár is csökken. A Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint viszont igenis csökken.

A Kereskedelmi Szövetség főtitkára nem ért egyet Rogán állításával: szerintük csökkentek az árak még úgyis, hogy a forint gyengélkedése és az adóemelések miatt a gyártók termékei drágultak – hangzott el az RTL Klub híradójában. Az pedig, hogy mennyibe kerül a kifli, nemcsak a benzináron múlik, hanem sok más tényezőn is, például az ipar vagy a beszállítók átadási árain is.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak fenyegetés helyett a gázárat és az ÁFA-t kéne csökkentie, amire a Fidesz úgy reagált, hogy a baloldal kormányzása alatt háromszorosára növelte a gáz árát.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
üzenném a pékeknek hogy a standard munkaeszközük-értsd,péklapát- nem csak kifligyártásra alkalmas.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
üzenném a pékeknek hogy a standard munkaeszközük-értsd,péklapát- nem csak kifligyártásra alkalmas.
1magyar
Igaza van abban Rogánnak, hogy eddig az áremeléseket mindig a benzire fogták, konkrét ár Lidl pulykapárizsi 1 kg decemberben 385.-ft most 425.-ft lett.
De mindenhol van áremelkedés, a szokott árucikkeknél tudja követni az ember.
Éppen a kenyérnél nem tapasztaltam. Eddig is 179.-ft volt és most is annyi a kenyér.
Senara
Lehet okolni a csúnya pékeket , irgum -burgum szégyelljék magukat de a magas kifliárak 27 % adóval terhelten államnak hozzák a bevételt . Ez csak egy kifli és a többi arrogáns tonyó . Olcsóbban adnák tuti megterhelnék kiflicsücsök adóval .
m.macskosz
@Senara: Igazából már követhetetlen, hogy a kiflin mennyi is az ÁFA, hiszen ezt sehol fel nem tüntetik. Egy-két hónappal ezelőtt az ALDI blokkjából megtudhattuk, de már ők is leszoktak róla, sajnos, bár végeredményben mindegy, hiszen a Zemberek nem tudják visszaigényelni az áfát. Elméletileg a kenyér és a tej áfája 18 %, de hogy a kiflié és a kefíré
mennyi, az rejtély. Arra miért nem kérdez rá ez az emberek jótevője, arrogáns tonyó, hogy a méregdrága hús, sajt ára miért nem csökken?!
Senara
@m.macskosz: Valóban , de a pékek jutottak az eszébe , figyelem eltereléses birkatáp pont jó .
Toby
...és jó lenne, ha a pékek a belvárosi ingatlanokat is kedvezőbben árusítanák, mert a jelenlegi árakon már nem fussa friss kiflire, zsemlére, a teljes kiörlésű bérházakról már ne is beszéljünk. A "magyar emberek" kénytelenek beérni ócska luxus órákkal és Gucci-szatyrokkal, nagyon hiányzik az originált, eredeti józsefvárosi, világmárkás kinai Rolex ! Nem fussa rá !
papa.49
A pékek együttesen bemutathatják a tonyónak hogy néz ki a tökfeje, ha pofán verik a ,,péklapáttal,,...
pbalage
én a "csirkepaprikás" béjbi helyében utánanéznék ennek a gülüszeműnek, hogy a "kiflicsücsök-csak" Gabikával mi a helyzet mostanában.
Összeszűrték-e már a levet meg ilyesmi...
Desischado
A 27% áfa az semmi?! És a rengeteg adó?! Ezzel kéne foglalkozni te nyomoronc! Na meg az ingatlan panamával/lopással, tonyó!
mate03
@kakaósbögre: Az sem rossz! De a szívlapát nagyobbat üt!
Bercifiu
Szakonyfalun ismeretlen a kifli, ezért volt tonyó elszólása.
m.macskosz
Témától független, de már többször tapasztaltam, hogy nem a legtöbb "tetszik"-et kapó szerepel a "legkedveltebb hozzászólásként. Nem létfontosságú, de miért van ez, kedves Propeller?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.